• BIST 9079.97
  • Altın 2308.11
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.0287
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Bakan Yıldırım' İmbat'ı hizmete soktu

Bakan Yıldırım' İmbat'ı hizmete soktu
İzmir Körfezi'ni temizleyecek İmbat tarama gemisi, Ulaştırma, Denizcilik, ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle hizmete girdi.

İzmir Körfezi'ni temizleyecek İmbat tarama gemisi, Ulaştırma, Denizcilik, ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle hizmete girdi.

Alsancak Limanı'nda İmbat tarama gemisinin hizmete girmesi dolayısıyla tanıtım töreni yapıldı. Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, İzmir'in gelişmesi, kalkınması için projeleri aralıksız devreye aldıklarını kaydetti.

Tarama gemisinin saatte 4 bin ton sulu balçık temizlediğini ve 16 metre derine inebildiğini anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Körfez yüzülecek kıvama gelecek deniyor. Yaşlandık, performansımız azaldı.

'Körfez bir an önce temizlense de yüzsek' diye bekliyoruz. Biz körfeze de el koyduk. Körfezin meltemi ile İmbat'ı bir araya getirdik. Körfezi temizliyoruz."

İzmir'de yapılacak çok iş olduğunu, tarama gemisine yeni sıra gelebildiğini ifade eden Yıldırım, "Bir günde iki projenin açılışını yapıyoruz. Körfez temizliği tüm hızıyla devam edecek" dedi.

"İmbat"ın körfez temizlenene dek İzmir'de kalacağını ifade eden Yıldırım, "(İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden) Hemen açıklamalar gelmeye başladı. 'Biz de yaptırıyoruz' diyorlar. Yaptırın kardeşim. Biz kıskanmayız. İzmir'e taş üstüne taş konulursa başımız üstünde yeri var. Biz yıkmak için değil, yapmak için geldik. İzmir'in çirkinlik abidesi viyadüklerini de ortadan kaldıracağız" dedi.

Törene katılan İzmir Valisi Cahit Kıraç da geminin İzmir Körfezi'ni temizleyeceğini belirterek, geminin hizmete alınması konusunda emek verenlere teşekkür etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hizmete alınan İmbat tarama gemisinin 9,6 milyon liraya mal olduğu bildirildi.

İmbat adı verilen kesici - emici tarama gemisinin 25 metre boyunda 8.5 metre genişliğinde boru aracığıyla 2 kilometre uzağa çamur pompalayabiliyor. Gemi 775 metreküp/saat kapasiteli ve 15 metre 25 santimetre derinliğe kadar malzeme çıkarabiliyor.

imbat.20120616102642.jpg

imbat1.jpg

yildirim.20120616102703.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim