• BIST 9524.59
  • Altın 2489.882
  • Dolar 32.5225
  • Euro 34.7073
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Bakan Yıldırım IMO Konseyi'ne katıldı

Bakan Yıldırım IMO Konseyi'ne katıldı
Dünya Denizcilik Üniversitesi Yönetim Kurulu toplantısı için Londra'da bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Uluslararası Denizcilik Örgütü'nde (IMO) bir dizi görüşmelerde bulundu.

YILDIRIM, IMO KONSEYİ'NE KATILDI

Dünya Denizcilik Üniversitesi Yönetim Kurulu toplantısı için Londra'da bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Uluslararası Denizcilik Örgütü'nde (IMO) bir dizi görüşmelerde bulundu.

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, IMO Türkiye Temsilcisi Ahmet Gücel ve IMO Teknik Komite Daire Başkanı Bekir Sıtkı Ustaoğlu'nun Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a eşlik ettiği görüşmeleri, Türk basınından DenizHaber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Recep Canpolat ve Ulaşım Online Dergisi Editörü Esra Sarıkeçe takip etti.

IMO Genel Sekreteri Eftihimios Mitropoulos'la özel bir görüşme yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, daha sonra Dünya Denizcilik Üniversitesi (WMU) Yönetim Kurulu toplantısına katıldı. WMU'nun Yönetim Kurulu görevinde bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Üniversitenin geleceği konusunda yaptığı teklifler, toplantıya damgasını vurdu.

2010 yılında Dünya Denizcilik Üniversitesi'ne, Denizcilik Müsteşarlığı bursu ile 4 öğrenci gönderildiğini kaydeden Bakan Yıldırım, 2011 yılında bu rakamın 3 katına çıkarılacağını kaydetti.

AMACIMIZ DÜNYA DENİZCİLİK SEKTÖRÜNDE ETKİN OLMAK

WMU Yönetim Kurulu toplantısından sonra, IMO, IMSO, IOPC gibi uluslararası denizcilik kuruluşlarında görev yapan Türkler ile biraraya gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bir süre sohbet etme imkanı buldu.

Uluslararası Kuruluşlarda görev yapan Türk kökenli yetkililerle sorunlarını dinleyen Bakan Yıldırım, amaçlarının dünya denizcilik sektöründe etkili bir konumda bulunmak olduğunu söyledi.

Haber ve Fotoğraflar: Recep CANPOLAT - Esra SARIKEÇE- İngiltere/Londra

www.UlasimOnline.Com (ÖZEL HABER)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim