• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Bakan Yıldırım, İzmir'e deniz uçağı getiriyor

Bakan Yıldırım, İzmir'e deniz uçağı getiriyor
İzmir yarın yeni bir uygulama ile yine tanışıyor. Bakan Binali Yıldırım Çeşme'de Türkiye'nin suya iniş ve sudan kalkış yapabilen ilk ve tek hava taksinin ilk uçuş törenine katılacak.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşe Bakanı Binali Yıldırım, yarın İzmir'e geliyor. İlk olarak İzmirli muhtarlar ile bir araya gelecek olan Yıldırım, daha sonra Microsoft Bilişim Akademisi'nin de açılışını yapacak. Yıldırım, ayrıca Türkiye'nin suya iniş ve Sudan kalkış yapabilen ilk ve tek hava taksi-havayolu şirketi Seabird Havayolları'nın ilk uçuş törenine de katılacak.

Geçtiğimiz hafta İzmir'de bir dizi açılış törenine katılan Bakan Yıldırım, yarın İzmir'e gelerek 4 ayrı programa katılıyor. İlk olarak İzmirli Muhtarlar ile Balçova Termal Otel'de bir araya gelecek olan Bakan Yıldırım, burada Muhtarlara, İzmir İl Özel İdaresi yetkisindeki kırsal alanlarda yöresel mimari özelliklerin korunmasına ilişkin projeye ilişkin bilgi verecek. Yıldırım, ayrıca proje kapsamında yöresel mimari özelliklerin belirlenmesi, rehber il kitabının hazırlanması ve örnek yapı projelerinin oluşturulması konusunda da muhtarlarla görüş alışverişinde bulunacak.

DENİZ TAKSİLERİ ÇEŞME'DEN UÇACAK

Yıldırım, daha sonra dünyaca ünlü yazılım devi Microsoft'un sosyal sorumluluk projesi olan Bilişim Akademisi projesinin 25'incisi olan Karşıyaka Bilişim Akademisi'nin açılış törenine katılacak. Yıldırım, Çeşme'de Türkiye'nin suya iniş ve Sudan kalkış yapabilen ilk ve tek hava taksi-havayolu şirketi Seabird Havayollarının ilk uçuş törenine de katılacak. Deniz-kara entegre havayolu taşımacılığını Türkiye'de ilk kez hayata geçirecek olan Seabird Havayolları, İstanbul, Ege ve Akdeniz'in birbirleri arasında hava ulaşımı yapılmayan önemli kıyı kentlerini buluşturacak. Kanada yapımı olan 19 kişilik olan uçaklar, deniz taksileri olarak da adlandırılıyor.

Bakan Yıldırım, deniz taksilerinin ilk uçuşunu gerçekleştirmesinin ardından Türkiye Kızılay Derneği Kemalpaşa Şubesi tarafından düzenlenen yardım yemeğine katılacak. Kemalpaşa'da bulunan ihtiyaç sahibi aileler yararına düzenlenen yemekte 500'e yakın sanayici ve esnafın katılması beklenirken, bu programda toplanacak bağışlar ile Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere erzak ve giyecek yardımı yapılacak. Ayrıca 100 çocuğun da sünnet ettirilmesi amaçlanıyor. Yardım yemeğinin ardından ise bir düğüne katılacak olan Bakan Yıldırım, daha sonra İstanbul'a dönecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim