• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Bakan Yıldırım yatırım konferansında

Bakan Yıldırım yatırım konferansında
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Güneydoğu bölgesine yapılan yatırımlarla ilgili, "Terör örgütüne inatla oralara hizmet götürdük."

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Güneydoğu bölgesine yapılan yatırımlarla ilgili, "Terör örgütüne inatla oralara hizmet götürdük. Havaalanları, yollar, hastaneler, okullar yaptık. Onlar inat etti, biz inat ettik, sonunda pes ettiler" dedi.

Bakan Yıldırım, İngiltere'nin başkenti Londra'da, Başbakanlık Yatırım Ajansı tarafından düzenlenen ve çok sayıda yatırımcının katıldığı "Türkiye'nin Altyapısına Yatırım" başlıklı konferansta bir konuşma yaptı.
 
Son 10 yılda Türkiye'de başarılı işlerin yapılmasında güven ve istikrarın önemine dikkati çeken Yıldırım, "Güven ve istikrarın ülkeler için ne demek olduğunu aradan geçen 10 yıl içerisinde yaşayarak gördük. Hayal etmekle kalmadık, hayallerimizin gerçekleştiğini de gördük. 10 yıl kimine göre çok uzun bir zaman, kimine göre de çok kısa bir süre. Benim için çok kısa bir süre oldu. Projeler devam ediyor. İş yükü azalacağına artmaya devam ediyor. Güven ve istikrar varsa bir iş gelir, bir iş gider" diye konuştu.
 
Bakan Yıldırım, küreselleşen dünyada artık hiçbir ülkenin "Ben kendi kendime idare ediyorum, kimseyle alışverişe ihtiyacım yok, bana ne" diyemeyeceğini belirterek,
 
"Çünkü rüzgar bir esmeye başladı mı, büyük küçük demiyor, herkesi perişan ediyor. 2009 krizi bunun en tipik örneğidir. Londra'da birisi öksürse, Türkiye'dekinin haberi oluyor" dedi.
 
Türkiye'de son 10 yılda yapılan yatırımlara değinen Bakan Yıldırım, devletin ticaret yapamayacağını, zararına ticaret yapan biri varsa bunun devlet olduğunu vurguladı. Yıldırım, şöyle konuştu:
 
"Krizlerin doğmasının sebebi budur. Hesabı kitabı iyi yapmamak. O fiyakalı yöneticiler 'Her şey güzel gidiyordu, birden bire ne oldu anlamadık' diyorlar. Aslında hepsini anlıyorlar. Adım adım bu işlerin geldiğini biliyorlar. Şişire şişire başarılı göstermek için her şeyi, bir bakıyorsunuz 100 liralık iş var 300 liralık kar var."
 
-"Biz gerçek işlerle uğraşıyoruz"-
 
Bakan Yıldırım, "Biz gerçek işlerle uğraşıyoruz. Dağları deliyoruz, köprüler yapıyoruz. Niye- Vatandaş rahat etsin diye. Biz dağa bakıyoruz, dağ bize bakıyor, fazla bakma diyoruz, delip geçiyoruz" diyerek, teknoloji ve insanın azminin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını ifade etti. Türkiye'de zamanında 3 kilometrelik tünelin 20 yılda yapılamadığını anımsatan Yıldırım, bugün "4 yılda 2x15 kilometrelik tünelin yapıldığını" belirtti.
 
Bakan Yıldırım, krizde, boş durmamak, boşa da olsa çalışmak gerektiğini kaydederek, küresel krizle mücadelede devletlerin bir araya gelmesi, yardımlaşması gerektiğini söyledi.
 
Bakan Yıldırım, "Vatandaşlarınıza vereceğiniz mesaj, 'kriz falan yok, hayat devam ediyor' olmalı" dedi.
 
Gelecek 10 yılda Türkiye'de yapılacak çok proje olduğunu kaydeden Yıldırım, Türkiye iki tane büyük organizasyona hazırlanıyor. 2020 İstanbul Olimpiyatları ve 2020 İzmir Expo. Bu iki proje bile başlı başına Türkiye'de minimum 60 milyar dolarlık yeni iş fırsatı getiriyor" diye konuştu.
 
Bakan Yıldırım, havacılıktaki gelişmelere de değinerek, Türkiye'de bugün herkesin uçağa binebildiğini, eskiden uçağa binenlerin yüzde 90'ının birbirini tanıdığını, şimdi yüzde 90'ının birbirini tanımadığını söyledi.
 
Ülkelerde güven, istikrar ve aklı başında yöneticiler olmasının önemini vurgulayan Bakan Binali Yıldırım, şunları kaydetti:
 
"Kralların değil, kuralların geçerli olduğu ülke olursanız kalkınırsınız. Yolları böldük, hayatları, milleti birleştirdik. Türkiye'nin güneydoğusunda sorunlarımız var, inşallah ondan da kurtaracağız. Biz 10 yıl içerisinde batıda bire 3 bölünmüş yol yapmışsak, doğuda bire 10 yaptık. Bölgesel uçurumları, farklılıkları ortadan kaldırmak için. Terör örgütüne inatla oralara hizmet götürdük. Havaalanları, yollar, hastaneler, okullar yaptık. Onlar inat etti, biz inat ettik, sonunda pes ettiler. Baktılar ki vatandaşa hizmetin erişmesini engellemeyecekler. Kararlılık çok önemli. Kararlı olursanız başarırsınız."
 
Bakan Yıldırım, konuşmasında Türkiye'ye yatırım çağrısında da bulunarak, "Güneşin doğduğu ülkeye doğru yönelin. İpek Yolu eskiden Doğu'dan Batı'ya doğru geliyordu, şimdi Batı'dan Doğu'ya doğru döndü. İster Doğu'dan Batı'ya gitsin, ister Batı'dan Doğu'ya doğru gitsin geçeceği ülke Türkiye'dir. Dünyanın merkezine yatırım yapmaya hepinizi davet ediyorum" diye konuştu.
 
Başbakanlık Yatırım Ajansı'nın Londra'da düzenlediği konferansta bugün ayrıca Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in konuşma yapması bekleniyor. 
 
İSTANBUL HABER AJANSI
 
www.UlasimOnline.Com
 
www.THYHaber.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim