• BIST 9548.09
  • Altın 2484.705
  • Dolar 32.495
  • Euro 34.5602
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Bakan Yıldırım'a 'Fahri doktora' ünvanı

Bakan Yıldırım'a 'Fahri doktora' ünvanı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a 1990-1991 yıllarında master öğrenimi gördüğü Malmö'deki Dünya Denizcilik Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi.

 

 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a 1990-1991 yıllarında master öğrenimi gördüğü Malmö'deki Dünya Denizcilik Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi.
 
Bakan Yıldırım'a fahri doktora unvanını veren Dünya Denizcilik Ünversitesi Rektörü Björn Kjerfve, öğrencilere Bakan Yıldırım'ı örnek göstererek, "Sizler de birgün bakan olabilirsiniz" dedi.
 
Malmö'de, bu sabah önce Türk İşadamlarıyla bir araya gelen Bakan Yıldırım, Türk vatandaşlarının sorunlarını dinledi, ardından Malmö'deki Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı camiyi ziyaret etti. Camide, Bakan Yıldırım ile beraberindekilere aşure ikram edildi.
 
Bakan Yıldırım daha sonra 1990-1991 yıllarında master programı dahilinde eğitim gördüğü Malmö'deki Dünya Denizcilik Üniversitesi'nin mezuniyet törenine katılmak için Malmö Konser Binasına geldi. Yıldırım'ı üniversitede öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Aykut Ölçer ve Türk öğrenciler karşıladı.
 
Konser binasında Dünya Denizcilik Üniversitesi Rektörü Kjerfve ile bir araya gelen Yıldırım, öğrenim gördüğü sıradaki öğretmeleri ile görüşme olanağı buldu. Oldukça heyecanlı olduğu görülen Bakan Yıldırım, "Anlatılmayacak duygular içindeyim. Şu andaki duygularımı anlatmak çok zor" diye konuştu.
 
Yıldırım'dan öğrencilere öneriler
 
Üniversitede 1990 ile 1991 yıllarında master programı kapsamında "Denizde can ve mal emniyeti" konusunda eğitim gördüğünü kaydeden Bakan Yıldırım, mezuniyetinden sonra, İsveç'e 4. gelişi olduğunu söyledi.
 
Dünya Denizcilik Üniversitesi tarafından kendisine fahri doktora unvanı verilecek olması nedeniyle özel hazırlanan kıyafetini giyen Yıldırım, Rektör Kjerfve, diğer öğretim üyeleri ve öğrencilerin oluşturduğu kortej eşliğinde törenin yapıldığı salona geldi.
 
Yaklaşık 100 öğrencinin mezun olduğu törende Rektör Kjerfve Bakan Yıldırım'a fahri doktora unvanını verdi. Bakan Yıldırım bu sırada yaptığı konuşmasında, öğrenim gördüğü okulundan fahri doktora unvanı almaktan onur duyduğunu belirterek, Rektör Kjerfve ile diğer öğretim görevlilerine İngilizce ve İsveçce teşekkür etti.
 
Bakan Yıldırım konuşmasında, "Burada aldığım eğitim hem kişisel hayatımda hem de profesyonel kariyerimde önemli rol oynadı. Üniversiteyle bağlantınızı her zaman koruyun. Ayrıca her fırsatta bu üniversiteye desteklerinizi esirgemeyin" önerisinde bulundu.
 
Öğrencilere kariyeri ve tecrübelerinden de örnekler veren Bakan Yıldırım, görev yaptığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi Genel Müdürlüğü döneminde insanları deniz ulaşımına yönlendirecek önemli projeler üretildiğini ve böylece İstanbul trafiğinin azaltılmasına yardımcı olunduğunu anlattı. Bu aşamada, İstanbul'da deniz otobüsü filosunun 53 gemiden oluştuğunu ve yılda 100 milyondan fazla yolcu taşındığını kaydeden Bakan Yıldırım, ayrıca, İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi'nde 7 milyondan fazla aracın feribotlarla taşınmasının sağlandığını ve böylece kara taşımacılığının da denize aktarıldığını söyledi.
 
2000 yılındaki genel seçimler sonrasında bakan olduğunu kaydeden Yıldırım şunları kaydetti: "Sevgili öğrenciler, benim de sizin gibi 21 yıl önce mezuniyet törenim gerçekleşmişti. Neler hissettiğinizi çok iyi anlıyorum. Bu üniversiteden mezun olanlar değişik ülkelerde önemli hizmetlerde bulunuyorlar" dedi. Bakan Yıldırım'ın konuşmasından sonra, Rektör Kjerfve, "Sizler de bakan olabilirsiniz" ifadesini kullandı.
 
Mezuniyet töreni sırasında, 6'sı Türk, 43 ülkeden öğrencilere diplomaları verildi. Mezuniyet töreninden sonra öğrenciler ve Bakan Binali Yıldırım, mezuniyet yemeğine katıldı. Törenlere Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk de eşlik etti.
 
yildirim_1.jpg
 
yildirim_2.jpg
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim