• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Bakan Yıldırım'a 'İzmir'e Katkı Ödülü'

Bakan Yıldırım'a 'İzmir'e Katkı Ödülü'
İzmir Ticaret Odası'nın (İZTO) “2011 İzmir'e Katkı Ödülü”, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a verildi.

Bakan Yıldırım'a 'İzmir'e Katkı Ödülü'

İzmir Ticaret Odası'nın (İZTO) “2011 İzmir'e Katkı Ödülü”, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a verildi. Bu ödüle 2009 yılında da layık görülen Bakan Yıldırım, Hilton Oteli'nde düzenlenen “İzmir'e Katkı ve İZTO Meclis ve Personel Hizmet Ödülleri” töreninde ödülünü, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'tan aldı. Bakan Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, marifetin iltifata tabi olduğunu, hizmet yapmanın ve bu nedenle taltif edilmenin de güzel bir duygu yaşattığını belirterek, böyle bir ödüle layık görülmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Kendisini ödüle layık görenlere teşekkür eden Bakan Yıldırım, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş'a atıfta bulunarak, “Başkan işin kolayını buldu, bizi yarış atı gibi koşturuyor” diye espri yaptı.Yıldırım, İzmir'e yapılan hizmetler için kendisinin de büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, “(Hizmet için buradayız, hizmet yapmaya geldik) dedik. Bazıları algılamak istemedi. Bu amaçla çalışmalarımızı seçim öncesi de seçim sonrası da kararlılıkla sürdürdük. '35 İzmir 35 Projesi' ile birlikte İzmir bir anlamda son 20 yıllık süreçte kaybettiği zamanı telafi ediyor” diye konuştu.

Yıldırım, EXPO adaylığının İzmir için önemli olduğunu, 2015 EXPO organizasyonunun İzmir'de yapılması için canla başla çalışıldığını ancak gerçekleştirilemediğini hatırlatarak, bu tecrübenin 2020 EXPO'su için fırsat olduğunu kaydetti.

“Gerginliğe ihtiyaç yok”

2020 EXPO organizasyonunun İzmir'de düzenlenmesi için bakanlık, valilik, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte daha çok çalışacaklarını, bu süreçte gerginliğe de ihtiyaç olmadığını belirten Yıldırım, Demirtaş ve işadamlarına şöyle seslendi:

“İlk başlangıcı Paris'te 23 Kasım'da gerçekleştirdik. Daha yolun başındayız. Bu anlamda yapmamız gereken çok iş olduğunu biliyoruz. Bu şehrin EXPO tecrübesi var. Bu inanılmaz bir avantaj. Zayıf yönlerimizi düne göre daha iyi biliyoruz. Bu yönde hep beraber çalışacağız. İş alemi, sivil toplum kuruluşları, belediyemiz, valililiğimiz birlikte çalışacağız. Zaten hükümetin iradesi ortada. İzmir'i hiçbir tartışmaya meydan vermeden bu büyük organizasyonun tek adayı olarak belirledik. Kanuni düzenlemeler yapıldı ve sonuna kadar arkanızdayız. EXPO içerisinde herkes olacak. Ekrem Bey, topu taca atmayalım. İZTO'nun da mutlaka İzmir'in önemli projelerinde diğer sivil toplum kuruluşlarıyla yer alması çok önemlidir. İzmir için güzel şeyler söylememiz lazım. İzmir'de gerginliğe ihtiyaç yok. Siyaseti germenin hiç kimseye faydası yok. İzmir gergin siyasetten çok şey kaybetti, bırakalım artık bunları.”
Yıldırım, İzmir için bugün ve yarın neler yapılabileceğinin düşünülmesi gerektiğini de kaydederek, “Buna kafa yoralım. Üstesinden gelemeyeceğimiz iş yok” dedi.

“Koca şehir meslek odasına esir olacaksa...”

Kendisine halen, kazanılması halinde EXPO organizasyonun nerede yapılacağının sorulduğunu anlatan ve buna tepki gösteren Yıldırım, organizasyonun yerinin İnciraltı bölgesi olduğunu vurguladı.İnciraltı bölgesi için açılacağı belirtilen davalara değinen Yıldırım, birliktelik çağrısını yineleyerek, şöyle devam etti:

“Bırak kardeşim... Yer konusunu ısıtıp ısıtıp gündeme getiriyoruz. Adeta birileri EXPO'nun başarısız olması için karar vericilere mesaj veriyor. EXPO'nun yeri belli, İnciraltı'dır. Meslek odası mahkemeye gidecekmiş, varsın gitsin kardeşim. Koca İzmir, marka şehir İzmirmeslek odasına esir olacaksa, bunu size havale ediyoruz. İzmir'in kalbi burada atıyor. Artık şehrimize sahip çıkalım. Bu şehir sahipsiz değil. Geleceği için ne lazım gelirse onu yapalım. Ben sizi tanırım. Her engeli aşarız, hiç tereddütlü olmayın. Demokrasi, yerel demokrasiye sonuna kadar varım, iş dönüp dolaşıp engellemeye geldiği zaman, ideolojik düşünce hakim olduğu zaman, bizim de söyleyecek sözümüz var. Asla ve asla İzmir'in projelerini siyasete kurban etmeyeceğiz. Hedefimiz gereğini yerine getirmek. Hep birlikte olalım, daha çok iş yapalım.”

“Kaptanımız Recep Tayyip Erdoğan”

Anlamsız çekişmelerle enerjinin azaltılmaması gerektiğini, amaçlarının hizmet olduğunu belirten Yıldırım, İzmirlilerin de sonunda her şeyi görüp kararını vereceğini söyledi.“Siyaset yapacaksak, günü geldiğinde seçim meydanında yaparız. Orada da İzmirliler ne diyecekse der. Onun dışındaki işleri sürekli ön plana çıkarıp, sürekli gergin siyasete öncelik verilirse işler yavaşlar. İzmir bunu yaşadı. Artık daha fazla konuşmak niyetinde değilim” diyen Bakan Yıldırım, adım adım projeleri gerçekleştirdiklerini de vurguladı.

Bakan Yıldırım, İzmir için daha şimdiden karara bağladıkları, yaptıkları ve başladıkları projelerin değerinin 20 milyar doları aştığını, EXPO için yapılacakların da bu rakamı artıracağını ifade etti. Kendisine verilen ödüle değinen Yıldırım, şöyle konuştu:

“Ödülün verdiği sorumluluğunun gereğini yapmak için hep ekip olarak çalışacağız. Biz iyi bir ekibiz. Kaptanımız belli... Kaptanımız RecepTayyip Erdoğan'dır. Biz mürettebatız. Bakanlık olarak 100 bini aşkın arkadaşımızla Türkiye'nin her yerinin ulaşılabilir, erişilebilir olması için gece gündüz çalışıyoruz. Türkiye'nin kalkınması için, Büyük Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için ekibimizle çalışmaya devam ediyoruz. Bu ödüller bizim şevkimizi daha da artıracak.”

İnsanı önemsemeyen hiçbir hizmetin başarı getirmeyeceğini, ekonomik krizin Avrupa'daki etkilerinin bu doğrultuda gerçekleştiğini anlatan Yıldırım, “Önümüzde zor, sıkıntılı günlerimiz var ama bunların üstesinden gelecek azim ve gayretimiz var. Sorunları daha önce aştık, yine aşacak tecrübelerimiz var. Bize inanan, güvenen 75 milyon milletimiz var” dedi.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da odanın 126 yıllık tarihi ve 70 bini aşkın üyesiyle sadece kent ve ülkede değil, dünyada önemli projeler üretip uyguladığını belirterek, üyelerin yanı sıra İzmir ve Türkiye için çok önemli çalışmalara imza atıldığını vurguladı.En köklü kuruluşlardan biri olarak İzmir'i dünya kenti yapma sorumlulukları bulunduğunu kaydeden Demirtaş, EXPO'yu da yıllar önce Türkiye gündemine ilk kez İZTO'nun getirdiğini, EXPO 2020 adaylığı için de çalışacaklarını söyledi.

İZTO olarak 1999 yılından bu yana siyaset, spor, sanat, moda alanlarında İzmir'i gururlandıran kişi ve kuruluşlara ödül verdiklerini belirten Demirtaş, ödülün son olarak 2009 yılında kente yaptığı hizmetler ve yenilikler dolayısıyla yine Bakan Yıldırım'a verildiğini hatırlattı.2010 yılında kimseye ödül verilmediğini, bu yıl ise ise yönetim kurulunun, uzun müzakereler sonucu Bakan Yıldırım'a “İzmir'e Katkı Ödülü”nü vermeyi kararlaştırdığını anlatan Demirtaş, ödülü Bakan Yıldırım'a vermekten onur duyduklarını söyledi.

Demirtaş, yönetim kurulunun, EXPO 2020 projeleri, kruvaziyer turizme desteği, Alsancak Kruvaziyer Limanı Projesini ihale aşamasına getirmesi, Aliağa-Menderes Hafif Raylı Sistemi Projesini kuzey ve güneye uzatması ile ulaştırma, liman konularında yeni yatırımlar başlatması dolayısıyla ödülü Bakan Yıldırım'a vermeyi kararlaştırdığını bildirdi.Bakan Yıldırım'ın desteğiyle kruvaziyer turizmin zirveye ulaştığını da vurgulayan Demirtaş, kent ve ülke ekonomisinin daha fazla gelişmesi için gayretlerini sürdürdüklerini ifade etti.Törende, Bakan Yıldırım, meclis üyeleri ve oda personeline ödüllerini Demirtaş ve diğer yetkililerle birlikte verdi.

srp_1402.jpg

srp_1379.jpg

srp_1392.jpg

srp_1434.jpg

srp_1455.jpg

srp_1576.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim