• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Bakan Yıldırım'dan "Anons" açıklaması

Bakan Yıldırım'dan "Anons" açıklaması
Bakan Yıldırım, iç hat uçuşlarında uçaklarda Kürtçe anons yapılması önerisiyle ilgili, "Türkiye'de resmi dilimizi bilmeyen var mı? Herkes resmi dilimizi biliyor. Onun için çığırından çıkarmamak lazım. Benim düşüncem resmi dil yeterlidir" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, iç hat uçuşlarında uçaklarda Kürtçe anons yapılması önerisiyle ilgili, "Anonslar başka dilde nasıl yapılıyor; başka bir ülkenin vatandaşı varsa onların zorluk çekmemesi için İngilizce, Arabistan'a gidince Arapça anons yapılıyor. Türkiye'de resmi dilimizi bilmeyen var mı? Herkes resmi dilimizi biliyor. Onun için çığırından çıkarmamak lazım. Benim düşüncem resmi dil yeterlidir" dedi.

Bakan Yıldırım, Akil İnsanlar Heyeti'nin havayolu işletmelerinin iç hat seferlerinde Kürtçe anons yapılması yönündeki önerisini değerlendirdi.
 
Anadilde özel okullarda öğrenim görme imkanının demokratikleşme paketi içerisinde yer aldığını belirten Yıldırım, şöyle devam etti:
 
"Bir ülkenin resmi dili bellidir. Türkiye'nin resmi dili Türkçe. Resmi dil hepimizi bağlar. Anonslar başka dilde nasıl yapılıyor; başka bir ülkenin vatandaşı varsa onların zorluk çekmemesi için İngilizce, Arabistan'a gidince Arapça anons yapılıyor. Türkiye'de resmi dilimizi bilmeyen var mı? Herkes resmi dilimizi biliyor. Onun için çığırından çıkarmamak lazım. Benim düşüncem resmi dil yeterlidir. Diğer konu da zaten imkanlar ortadadır. Öğretim için bir engel yoktur. İkinci bir dil, ana dil öğretiminde engel yoktur. Kurslar vardır, üniversitede enstitüler vardır, öğrensin. Ama resmi dilimiz hepimizi bağlayan bir dildir. Bunu tartışma konusu yapmamamız lazım."
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim