• BIST 9752.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C

Bakan Yıldırım'dan balıkçılara barınak sözü

Bakan Yıldırım'dan balıkçılara barınak sözü
İki günlük program için İzmir'de bulunan İzmir Milletvekili ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, balıkçı esnafıyla yaptığı kahvaltıda, balıkçılara marina gibi bir barınak sözü verdi.

Bakan Yıldırım'dan balıkçılara barınak sözü

İki günlük program için İzmir'de bulunan İzmir Milletvekili ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, balıkçı esnafıyla yaptığı kahvaltıda, balıkçılara marina gibi bir barınak sözü verdi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Karşıyaka Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hakan Zarif ve üyelerin sorunlarını Karşıyaka Balıkçı Barınağı'na giderek dinledi. Bakan Yıldırım'a yerel yönetimden şikayetçi olan kooperatif üyeleri, daha iyi şartlarda bir barınak talep etti. Barınak yanında düzenlenen kahvaltılı toplantıya; İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, AK Parti İzmir Milletvekilleri Aydın Şengül ile Nesrin Ulema, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve İzmir eski Milletvekili Taha Aksoy katıldı.

Balıkçılar adına sorunlarını aktaran Karşıyaka Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hakan Zarif, barınakta mevcut bulunan şartların son derece kötü olduğunu ve Karşıyaka Belediyesi'nin kendilerine hiçbir şekilde yardımcı olmadığını söyledi. Barınakta elektrik olmadığını, çalışmaların jeneratörle yürütüldüğünü aktaran Zarif, "Sayın bakanım yerel yönetimlerden şikayetçiyiz. Burada tuvalet ihtiyacımızı gidereceğimiz bir yer bile yok. 19 yıldır buraya vergi ödüyoruz. Ödediğimiz vergilerin bize bir geri dönüşü
olmadı. Sizlerden yardım bekliyoruz" dedi.

Balıkçıların taleplerini dinleyen Bakan Yıldırım, hükümetin artık yanları başında olduğunu ve tüm sorunlarına çare bulmaya çalışacaklarını söyledi. Nereye gitse yerel yönetimlerden memnun biri bulamadığını belirten Yıldırım, balıkçı esnafına marina gibi bir barınak yapma sözü verdi.

Barınakta yapılacak olan iş ve işlemlerin Milli Emlak üzerinden sınırları belirlenerek yapılacağını aktaran Yıldırım şöyle devam etti:

"Milli Emlak bu sınırları belirleyecek. Belirlenen o sınırların içerisinde alt yapı eksiklikleri varsa onlar tamamlanacak. Biz bu barınağın onarılması için 450 bin lira gönderdik. Daha eksik bir şey kalırsa onu da göndereceğiz. Buraya tertemiz, pırıl pırıl bir balıkçı barınağı değil de bir marina kalitesinde tesis yapacağız. Ondan bir endişeniz olmasın ama bunun bakımı, tutumu size bağlı. Herkes yerini yurdunu bilecek. Belediye kendi işiyle uğraşacak. Siz kendi işinizle uğraşacaksınız. Böyle birbirimizi
suçlamaya da lüzum yok. Herkes hakkına razı olduğu zaman hiçbir sorun yaşanmaz."

Yıldırım daha sonra barınak çevresinde incelemelerde bulunarak fiziki durumuyla ilgili olarak bilgi aldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim