• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Bakan Yıldırım’dan bayram uyarısı

Bakan Yıldırım’dan bayram uyarısı
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, kurban bayramı dolayısıyla karayoluyla seyahat edecek vatandaşları “Yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur. Hız sınırlarınıaşmayalım” diyerek uyardı.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kurban Bayramı’nda karayoluyla seyahat edecek vatandaşlara tedbirli olmaları uyarısında bulunarak, ”Yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur. Hız sınırlarını aşmayalım. Bayramı bayram tadında geçirelim. Bayramımız zevk olmaktan eziyete, üzüntüye, kedere dönüşmesin” dedi.
 
Bakan Yıldırım, 3. Türk Havacılık Endüstri Sergisi, Forumu ve Fuarı açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi artan uçak bileti fiyatlarına yönelik bir soruya Yıldırım, ”Serbest piyasada fiyatları bizim düzenlememiz terstir. Böyle bir şey olmaz. Ama biz seferleri yani arzı artırırız. Fırsatçılık yapanları tespit edersek de onların canını okuruz. Yapacağımız bu” yanıtını verdi.
 
Bakan Yıldırım, ”Vatandaşlarımdan benim özellikle istirhamım, son dakika karar vermeyin. Eğer bir iş yapacaksanız belirli bir zaman önce onun planlamasını yapın. O zaman her şey düzgün olur. Fiyatlar da normal olur. Diğer hazırlıklarda da, seyahatte de bir sıkıntı yaşamazsınız. Bizim millet olarak böyle bir alışkanlığımız var; durup dururken ‘Hadi toparlanın gidiyoruz” diye… Böyle çıkınca da bir takım olumsuzluklar yaşıyoruz” dedi.
 
Ulaşımın aksamaması yönünde önlemlerinin alındığını ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:
 
”Malum, Ramazan Bayramı gibi uzun bir bayram süresi var. Dolayısıyla yollarda, havaalanlarında, deniz limanlarında ve demiryolu garlarında yolcuların yaşayacağı sıkıntılara yönelik gerekli tedbirler alınıyor. Otobüs garları da dahil buna. Arkadaşlarımız sürekli görev başında olacaklar. Özellikle karayoluyla seyahat edecek vatandaşlarımızın önümüz kış olduğu için tedbirli olmasını istiyoruz. ‘Aman bir şey olmaz, havalar iyi, gider geliriz’ demesinler. Anadolu zor bir coğrafya. Bir yeri yaz iken bir yeri kış olabiliyor. O yüzden de tedbiri elden bırakmayalım. Lastiklerimizi elden geçirelim. Yürüyen takımlara bakalım. Emniyet tertibatlarımızı alalım. Yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur. Hız sınırlarını aşmayalım. Bayramı bayram tadında geçirelim. Bayramımız zevk olmaktan ziyade eziyete, üzüntüye, kedere dönüşmesin.”
 
Bakan Yıldırım, Suriye’nin Türk uçaklarına uyguladığı uçuş yasağının oluşturduğu maliyete ilişkin bir soruya ise ”Bu tip konularda maliyetin hesabı olmaz. Maliyetin üstünde ülke menfaatine olan kararlar vardır. Suriye hava sahasını biz, Suriye yasaklamadan önce kullanmama kararı aldık. Burada uçacak uçaklarımızın, o uçaklarda seyahat edecek vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için bu tedbiri aldık. Ciddi bir maliyeti yok. 3 tane alternatif yolumuz var. 2′si batıdan 1 tanesi doğudan. Kayda değer bir maliyet farkı yok. Abartılacak bir şey de yok. Kaldı ki öyle bir yol olsa bile can ve mal emniyeti her şeyin önünde gelir” cevabını verdi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim