• BIST 9645.02
  • Altın 2418.204
  • Dolar 32.5836
  • Euro 34.728
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Bakan Yıldırım'dan iletişim vergisi müjdesi

Bakan Yıldırım'dan iletişim vergisi müjdesi
Bakan Şimşek'in de "Türkiye'de iletişim vergileri yüksek" diyerek şikayet ettiği konuyla ilgili Binali Yıldırım "Önümüzdeki aylarda taraflar bir araya gelerek bu işi sonuca bağlayacağız" dedi.

Bakan Yıldırım'dan iletişim vergisi müjdesi

Bakan Şimşek'in de "Türkiye'de iletişim vergileri yüksek" diyerek şikayet ettiği konuyla ilgili Binali Yıldırım "Önümüzdeki aylarda taraflar bir araya gelerek bu işi sonuca bağlayacağız" dedi.

İletişim vergilerinin düşürülmesi için düğmeye basılıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 'Türkiye'de iletişim vergisi çok yüksek' diyerek şikayet ettiği konuya Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan müjdeli haber geldi. GSM, sabit telefon ve internet harcamalarından alınan Özel İletişim Vergisi'nin (ÖİV) düşürülmesi için sık sık Maliye Bakanı Şimşek'le bir araya gelen Bakan Yıldırım, bu konuda uzun süredir çalışma yaptıklarını, bu çalışmalarına hız vereceklerini söyledi. Bugün gazetesinin haberine göre, Yıldırım, "Tahmin ediyorum ki önümüzdeki aylarda Maliye Bakanlığı, sektör temsilcileri ile bir araya gelecek ve bir neticeye varacağız" dedi. YÜZDE 43'Ü BULUYOR Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tanju Erkoç, dünyanın en yüksek iletişim vergisinin Türkiye'de ödendiğini söyledi. AB ülkelerinde iletişim vergisi oranının ortalama yüzde 19 olduğunu kaydeden Erkoç, Türkiye'de ise KDV ile birlikte GSM'de yüzde 43, sabit telefonda yüzde 33, internet kullanımında ise yüzde 23 oranında vergiyükü bulunduğunun altını çizdi. Öncelikle GSM ve sabit telefonlardaki vergi oranlarının dengelenmesi gerektiğini savunan Erkoç, "Bunun ardından da en az yüzde 19 seviyesine indirilmeli" diye konuştu. Tüm Telekomünikasyon İşadamları Derneği (TÜTED) Başkanı Adil Zafer Müftüoğlu da Bakan Yıldırım'ın açıklamalarının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Müftüoğlu, "Biz Sayın Bakanımız'dan bu konuda ricada bulunmuştuk. Böyle bir kararı alırlarsa sektör olarak çok seviniriz" dedi. Bu arada, iletişim şirket temsilcileri, hükümetin iletişim vergi oranlarını düşürmesi halinde bunu anında tüketiciye yansıtacaklarını ifade ettiler.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim