• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Bakan Yıldırım'dan İzmir'e üç yeni müjde

Bakan Yıldırım'dan İzmir'e üç yeni müjde
AK Parti İzmir İl Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşmada konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 8-9-10 Eylül tarihlerinde İzmirliler’e üç müjde vereceklerini söyledi.

AK Parti İzmir İl Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşmada konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 8-9-10 Eylül tarihlerinde İzmirliler’e üç müjde vereceklerini söyledi.

Ramazan bayramı dolayısıyla AK Parti İzmir İl Teşkilatı tarafından Kaya Termal Otel’de yapılan bayramlaşmaya Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir milletvekilleri Ali Aşlık, Aydın Şengül, Erdal Kalkan, Hamza Dağ, Rıfat Sait, Mehmet Tekelioğlu, Nesrin Ulema, eski miletvekili Tevfik Ensari, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri katılırken İlknur Denizli ile İlhan İşbilen mazeret bildirerek gelmedi. Tören başında konuşan İl Başkanı Ömer Cihat Akay, bayramların her türlü kırgınlıkların unutulduğu barış ve mutluluk duygularını zirveye ulaştığı çok müstesna günler olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi:

"Ülkemiz çok önemli bir süreçten geçmekte bu süreçte her zamankinden daha fazla birlik beraberliğe ihtiyaç duyuyoruz. Siyasi görüşler ne olursa olsun ülkenin birlik bütünlüğünün korunması noktasında birlik olmalıyız. Biz siyasetçilerin ortak ve öncelikli hedefi halkın temel sorunlarını gidermek, mutlu bir şekilde yaşamasını sağlamaktır. Bu nedenle halkımızın gerçek anlamıyla bayram yaşaması, huzur bulması bizlerin çabasıyla olur. AK Parti’nin temel hedeflerinden biri de her türlü çatışmadan uzak bir barış iklimi kurmaktır." Akay, önümüzdeki günlerde başlayacak ilçe ve belde kongrelerinde İzmir’i yerel seçimlere taşıyacak güçlü kadroların oluşturulması istediğini ekledi.

PROJELERİ ANLATTI

AK Parti’nin genel seçimler sırasında ortaya koyduğu 35 projeyi tanıtan sinevizyon gösteriminin ardından kürsüye gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım konuşma yaptı.

İzmirliler’in 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Ramazan Bayramı’nı kutladığını belirten Bakan Yıldırım, Türkiye ve, İzmir’in, seçime gittiğini hatırlatarak şöyle dedi:

"Türkiye, 2023’e, modern cumhuriyetinin kuruluşunun 100’üncü yılına taşıyacak kadroları belirledi. İzmir verdiğimiz mesaja olumlu karşılık verdi. Bize de ’İzmir için iyi bir başlangıç yaptınız, durmayın, çalışmaya devam edin, hizmet üretmeye devam edin yanınızdayız arkanızdayız’ dediler ve bizi bu şekilde yola koydular. İzmir’e olan sorumluluğumuz yükümlülüğümüz bundan sonra artarak devam edecektir, bunun bilincindeyiz. Seçimlerin üzerinden 2.5 aydan fazla bir zaman geçti bu süreyi boş geçirmedik."

Bakan Yıldırım, ’35 İzmir 35 Proje’den Kuzey Ege Limanı, Sabuncubeli Tüneli ve İzmir- İstanbul Otoyolu projelerinin fiilen başladığını, İzmir-İstanbul Otoyolu’nun bütçesinin Türkiye’nin 1950 yılı milli gelirinden daha büyük olduğunu bildirdi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bunun küresel kriz ortamında Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise 5’inci büyük projesi olduğunu, 8 Eylül tarihinde dünyanın 2’nci büyük köprüsü olacak olan İzmit deniz geçişinde, İstanbul’da ihaleyi alan firma ile Japonların anlaşma imzalayacağını anlattı. Yıldırım, Orhangazi ve Yalova arasında uzunlukları 3.5’er kilometre olan iki tünel projesinin başlatıldığını, kamulaştırma çalışmaları süren 421 kilometrelik İzmir- İstanbul Otoyolu’nun 7 parçaya bölünerek eş zamanlı tamamlanacağını söyledi.

İZMİR’E ÜÇ MÜJDE

35 İzmir 35 Proje kapsamında 8-9-10 Eylül tarihlerinde İzmirlilere sürprizleri olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun detaylarından bahsetmeyeceğim. İzmirliler’i 9 Eylül kurtuluş Günü’nde, İzmir’in altyapısının kurtuluşuna da vesile olacak önemli 3 müjdeyi açıklayacağız. Tabii 35 proje içinde yer almayan fakat İzmir için anlam ifade eden birkaç işi de bu arada yaptık. Ufak ama önemli, anlamlı işler yapınca da İzmirliler takdir duygularını hiç esirgemiyorlar, bunun için de ben teşekkür ediyorum. Çok güzel bir şey yaşıyoruz, İzmirliler projelerimizi sahiplendi. Bu çok önemli, İzmir artık bizden daha yakından takip ediliyor. İzmirli artık günü gününe takip ediyor ve ’Bu projeler ne oldu’ diye soruyor. Bu benim için projelerin yapılması kadar önemli. İzmir’in bunu benimsemesi, sahiplenmesi, takip ediyor olması işimizi kolaylaştırıyo,r hem de sorumluluğumuzu bir o kadar arttırıyor. Bunun için de arkadaşlarımızla beraber bu projeleri gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Hükümet Programı’nın "Yaşanılabilir çevre ve şehirler" bölümünde İzmir’e ayrı bir yer ayrıldı. Ankara ve İstanbul’un yanı sıra İzmir’in önemi burada da görülüyor. 35 İzmir 35 Projenin bir çoğu hükümet programına da girdi. Demek bu hedef sadece bizim hayalimiz değil, hükümetin de taahhüdüdür."

AK Parti iktidarı olarak insanları güvenlikle özgürlük arasına sıkıştırmaktan kaçındıklarını, güvenlik önlemlerini alarak özgürlükleri alabildiğine genişlettiklerini söyleyen Bakan Yıldırım, "Ülkemizin büyümesi bölgesel ağırlığının artması ve etrafımızda yaşanan olayları da dikkate aldığımızda bazıları boş durmadı, terör faaliyetlerini hızlandırmaya başladı. Bunlar tesadüfi değil. Bunlar Türkiye’nin bölgede ve dünyada gittikçe artan önemini farkeden ve bunu hazmedemeyen bazı terör sponsorlarının çalışmalarıdır. Ama ne yaparlarsa yapsınlar terörle mücadeledeki kararlılık artarak devam edecektir. İnsanlarımızı güvenlikle özgürlük arasında sıkıştırmayacağız. Güvenliklerini de sağlayacağız özgürlüklerini genişleteceğiz. Bunun için irade mevcuttur. 74 milyonun birliği, beraberliği kardeşliğiyle inşallah bu belayı da defedeceğiz ülkemizi bu beladan kurtaracağız. Hızımızı kesen, Türkiye’yi 2023 hedeflerine taşımasını geciktirmeye gayret eden bu işin de üstesinden geleceğiz. Hep bir şey söylüyoruz, tek ihtiyacımız ay-yıldızlı bayrağımızdır. Şehitlerin kanıyla rengini almış bayrağın gölgesinde tek ülke, tek millet olarak yaşamaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

İzmir milletvekilleri adına konuşan Ali Aşlık da Türkiye’nin ramazan ayında sevinci ve üzüntüyü bir arada yaşadığını belirtti, "Biz iyi şeyler yapalım Türkiye’yi daha ileri taşıyalım derken bir yandan da şehit cenazeleri geliyor. Ama bu coğrafya buna hazır. Türkülerimiz, manilerimiz yıllarca bu ikilemi aktarageldi bugüne kadar. Bu coğrafyada yaşayabilmenin bir bedeli var. Biz zaman zaman ülkemizin güzelliklerini ülkemizin gücünün farkında olamayabiliyoruz. Ama dünyayı sevk ve idare edenler bu coğrafyanın ne anlama geldiğini, neleri taşıyabileceğini, dünya barışına ne kazandıracağını biliyorlar. Bu nedenle güçlü bir Türkiye olmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Bize düşen, zor zamanlarda el birliği yaparak Çanakkale ruhunu canlandırmaktır" dedi.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram mesajının da videodan gösterildiği törende, ilçe başkanları adına da Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen konuşma yaptı. AK Parti’nin Türkiye’yi muassır medeniyetler seviyelerine çıkartmadan gitmeyeceğini dile getirdi. Tören sırasında kapı yanındaki stantta, İHH görevlileri, Somali’ye yardım için Mavi Marmara gemisinin maketini sattı.

binali_yildirim_550.jpg

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim