• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Bakan Yıldırım'dan özelleştirme talimatı

Bakan Yıldırım'dan özelleştirme talimatı
Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım İzmir Alsancak Limanının özelleştirmesi için yapılan planlama ve çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.

Bakan Yıldırım'dan özelleştirme talimatı

Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım İzmir Alsancak Limanının özelleştirmesi için yapılan planlama ve çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ankara'da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüşerek kruvaziyer turistlerin İzmir'le ilgili düşüncelerini ve taleplerini tespit etmek amacıyla 5 bin 340 yolcuyla yaptıkları anketin sonuçlarını, 2011 yılında gelecek gemilerle ilgili bilgileri, kruvaziyer limanının yapımı ve kruvaziyer turizminin gelişimi için yapılması gerekenleri içeren bir raporu Bakan Yıldırım'a sundu.

Görüşmenin son derece olumlu geçtiğini belirten Demirtaş; “Sayın Bakan'a kentimize gelen turistlerin yüzde 80'inin İzmir'den büyük memnuniyetle ayrıldığını ve her geçen gün gelen gemi sayısında büyük artış olduğunu, önümüzdeki yıl 500 bin yolcu beklediğimizi söyledik. Hedefimizin 3 milyon yolcu olduğu ve bu hedefe ulaşılması için bir an önce kruvaziyer limanı yapımının başlaması gerektiğini ifade ettik. Sayın Bakanımız da Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Sayın Ahmet Aksu ile görüşerek İzmir Alsancak Limanının özelleştirmesi için yapılan planlama ve çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi” dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın kruvaziyer turizmin tüm dünyada hızla geliştiğini ve turizm içinde yükselen bir trend olduğunu belirterek, sadece İzmir'in değil tüm liman kentlerinin bu turizmden pay alması gerektiğini söylediğini belirten Demirtaş; “Sayın Bakanımız İzmir'in kruvaziyer turizmde gösteridği büyük başarı öyküsünün de yakından takip ettiğini ve İzmir'in kruvaziyer turizminin gelişimi için verdiği desteğin artarak devam ettiğinin tüm İzmirlilere bildirilmesini istedi” diye konuştu.

VİYADÜK AYAKLARI KONUSU

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile yaptıkları görüşmede limana giden viyadük ayakları konusunun da gündeme geldiğini belirten Demirtaş, Bakan Yıldırım'ın bu konuyu da yakından takip ettiğini söyledi.

Demirtaş: “Sayın Bakanımız bu sorunun çözümünün hem kent içi ulaşım hem de görsel kirlilik açısından büyük önem taşıdığını belirtmemiz üzerine. Limana ineceklerin viyadüklerin biran önce indirilmesi ve kırılacak olan viyadüklerin biran önce kırılması işlemlerinin hızlandırılması için Karayolları Genel Müdürü Sayın Mehmet Cahit Turan ve TCDD Genel Müdürü Sayın Süleyman Kararaman ile görüşerek talimat verdi. Sayın Bakan ile yaptığımız görüşme her yönüyle çok olumlu bir görüşme oldu” diye konuştu.Demirtaş 2011 yılında liman ücretlerinin arttırılmaması, römorkaj ve pilotaj ücretlerinin arttırılmasını talep ettiklerini ve İzmir Merkezli Türkiye Kruvaziyer Limanları Birliği'nin kurulmasına ilişkin taslağı da Bakan Yıldırım'ın onayına sunduklarını söyledi. Ayrıca, Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu ile de görüştüklerini belirten Demirtaş, Aksu ile İzmir Alsancak Limanı'nın özelleştirilmesine ilişkin planlamanın hızlandırılması konusunda son derece verimli bir çalışma yaptıklarını belirtti.

KRUVAZİYER TURİSTLERİNİN YÜZDE 80'İ 'İZMİR MÜKEMMEL' DEDİ

Öte yandan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a da sundukları kruvaziyer anketinin anketin sonuçlarının son derece olumlu olduğunu belirterek, anketin doğru yorumlanması gerektiğini söyledi.

Demirtaş; “Turistlerin yüzde 70'i İzmir'e tekrar gelmek istiyor, yüzde 48'i İzmir deyince Güzel diyor. Olumsuz görüşler son derece az. İzmir için dilekleriniz ne dediğinizde 'Yüzde 80 herşey mükemmel teşekkürler' yanıtını veriyor ” dedi. İzmir'e gelen kruvaziyer yolcuların ilgilerini, İzmir'le ilgili düşüncelerini ve taleplerini tespit etmek amacıyla şikâyetlerini ilgili olarak 5 bin 340 yolcuyla yaptıkları anketin sonuçlarını dün düzenledikleri basın toplantısıyla açıkladıklarını hatırlatan Demirtaş, sonuçların medyadaki yansımalarıyla ilgili olarak bir kez daha açıklama yapma ihtiyacı hissettiklerini söyledi.

Demirtaş, ankette turistlerin İzmir'de alınan hizmetleri değerlendirmelerini istediklerini kaydeden Demirtaş; “ Rehberlik, liman hizmetleri, ulaşım gibi pek çok konuda verilen notların ortalaması 5 üzerinden 3.5 yani. Ortalamanın oldukça üzerinde. Liman güvenliği 3.8, kruvaziyer terminali 3.6, liman hijyeni de 3.3 ile 5 üzerinden oldukça iyi notlar aldılar. Elbette limanla ilgili şikayetler var ama bunlar çoğunlukta değil” dedi. Ankete yanıt veren turistlerin yüzde 70'inin tekrar İzmir'e gelmek istediğini belirttiğini, “İzmir ile ilgili dilek ve şikayetleriniz” sorusuna da yüzde 80 oranında, “Herşey mükemmeldi, teşekkürler” yanıtı verildiğini hatırlatan Demirtaş, şöyle konuştu:“İzmir denince aklınıza gelen ilk söz sorusuna yüzde 48 “Güzel” yanıtını verdi. Yüzde 24 fantastik - harika - büyüleyici, yüzde 5 büyük, yüzde 4 ile karmaşık - yoğun, kaotik, yüzde 4 konuksever, yüzde 3 katılımcı modern ve gelişmiş bir kent diyor.

“Pahalı, gittikçe kötüleşen, pis, baskıcı” yanıtını verenlerin oranı sadece yüzde 3. Bütün bu sonuçları alt alta koyduğunuz zaman, turistlerin büyük çoğunlukla İzmir'i çok beğendiklerini, aldıkları hizmetlerden memnun olduklarını görüyoruz. Bu sonuçları liman kötü, turistlerin şikayetleri çok, İzmir'i beğenmiyorlar şeklinde yorumlamak çok doğru değil. Elbette bazı sıkıntılar ve şikayetler var ki yüzbinlerce turistin geldiği yerde bunların olması da normaldir. Liman hizmetlerin şikayet edenlerin yüzdesi ihmal edilebilecek kadar düşük, yüzde 3. Zaten yarısı Güzel İzmir diyor, olumlu görüşler ezici çoğunlukta. Biz bunları da dikkate alıyoruz, şikayet eden bir kişi dahi olsa ilgili kurumlarla, kamuoyu ile paylaşıyoruz ki mükemmeli yakalayabilelim. İzmir kruvaziyerde yüzde 80 not alarak sınavdan geçti. Zaten gelen gemilerin giderek artması bu sonucu gösteriyor. Önümüzdeki yıl İzmir'e gelecek kruvaziyer yolcusu sayısı 350 binden 500 bine çıkıyor. Yani yüzde 35 oranında artış olacak. Bu bir başarı öyküsü ve bu başarı öyküsü İzmir ve İzmirlilerin sayesinde gerçekleşti.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim