• BIST 9516.57
  • Altın 2491.699
  • Dolar 32.5984
  • Euro 34.8278
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Bakan Yılmaz Bingöl Havalimanı'nı inceledi

Bakan Yılmaz Bingöl Havalimanı'nı inceledi
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl’de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca yürütülen proje çalışmalarını yerinde inceledi.

Bingöl Havaalanı inşaatı, havaalanı köprüsü, çevre yolu köprüsü ve Çabakçur Köprüsü’nde incelemelerde bulunan Bakan Yılmaz, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Yılmaz, ilk olarak yapımı devam eden Bingöl Havaalanı yolu üzerindeki köprüde incelemelerde bulundu. Bakan Yılmaz, 320 metre uzunluğundaki köprünün hem havaalanı ile bağlantı sağladığını hem de ova köylerini kent merkezine yakınlaştırdığını ifade etti.
 
İncelemelerini, Bingöl Havalanı inşaat sahasında sürdüren Bakan Yılmaz, terminal binası, kule ve pisti dolaştı. Bingöl Havaalanı’nın bünyesindeki birimleriyle çok büyük bir yatırım olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, pist alanında yaptığı konuşmada, “Havaalanı bir kente sınıf atlatan yatırımlardan biridir. Bingöl de bu yaz bu illerden biri haline gelecek. İnşallah bu yaz Bingöl’e uçak inecek. Bu anlamda bir sınıf atlamış olacağız İnşallah” dedi.
 
Yılmaz, “Bu yaz İnşallah Bingöl’e uçak inip-kalktığını göreceğiz. Fiili olarak yazın çalışmaya başlayacak havaalanının resmi açılışını İnşallah Başbakanımız gerçekleştirir” diye konuştu.
 
STANDARTLARI YÜKSEK BİR HAVAALANI...
 
Bingöl Havaalanı’ndaki çalışmalar hakkında Bakan Yılmaz’a bilgi veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, “Bu havaalanı belki bir Atatürk Havaalanı, Sabiha Gökçen Havaalanı gibi değilse bile bölgede standartları yüksek olan havaalanlarından bir tanesi olacak. Yaz mevsiminin ilk aylarında İnşallah İstanbul’daki Bingöllüleri gurbetten sılaya getireceğiz. Bingöl’dekileri de gurbete götüreceğiz. Aydınlatma ve yaklaşım ışıklandırması dışında herhangi bir ağırlıklı işimiz kalmadı. Havalanı yüzde 97 oranında tamamlandı” şeklinde konuştu.
 
Bakan Yılmaz ve beraberindeki heyet, havaalanındaki incelemelerin ardından Bingöl-Muş karayolu Asfalt Şantiyesi mevkiindeki çevre yolu köprüsü ve şehrin iki yakasını birleştiren Çabakçur Köprüsü’nde incelemelerde bulundu.
Bakan Yılmaz’a incelemeleri esnasında Vali Mustafa Hakan Güvençer, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Belediye Başkan Vekili Ahmet Gündoğdu, Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi ve daire müdürleri eşlik etti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim