• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Bakan Zeybekci'den Yunanistan'a turizm çağrısı

Bakan Zeybekci'den Yunanistan'a turizm çağrısı
Krizden hemen sonra başlayan temaslar kapsamında Türk firmalarının ekonomik kriz yaşayan Yunanistan’da tarım, sanayi, turizm, inşaat ve taşımacılıkta yatırım yapması planlanıyor.


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türklerin Yunanistan’a büyük dinamizm katacağını belirterek, “Turizm havzalarını ortak kullanarak Ege’yi mutluluk denizi yapabiliriz. Artık rekabet etmeyelim iş birliği yapalım. Dünyada standartları belirleyen iki ülke olalım” dedi. 

Daha önce başlayan temasları Yunanistan’daki ekonomik krizle birlikte hızlandıran Ekonomi Bakanlığı, krizle baş etmeye çalışan Yunanistan’a Türk firmalarıyla çıkarma yapmaya hazırlanıyor. 

Bu kapsamda öncelikli olarak 5 sektörde Türk iş adamlarının Yunanistan’a yatırım yapması planlanıyor. Hürriyet Gazetesi'nden Erdinç Çelikkan'ın haberine göre, her iki ülkede düzenlenecek İş Forumu ile hem karşılıklı yeni yatırımlar hem de üçüncü ülkelerdeki iş fırsatları değerlendirilecek. Ekonomik temaslarla ilgili bilgi veren Bakan Zeybekci, ticari anlamda birbirine çok benzeyen iki ülkenin dünya üzerinde standartları belirleyebileceğine dikkat çekti. 

‘EGE BİR MUTLULUK DENİZİ OLABİLİR’

Yunanistan’ın krizden bir an önce çıkması için üretim ekonomisine geçmesi gerektiğini ifade eden Zeybekci, şunları söyledi:  “Yunanistan’la Ege Denizi’nin birlikte kullanılması için çalışma yapabiliriz. Bölgedeki turizm havzalarını birlikte planlayarak, Ege’deki aynı dağları aynı ortamı dünyanın turizm merkezi haline getirilebiliriz. Ege ekonomik anlamda da herkesin mutlu olabileceği mutluluk denizi olabilir. Yunanistan’la üçüncü ülkelerde iş birliğine gidebiliriz. Çipras’tan önceki hükümetin ekonomi bakanıyla iki defa görüştük. Temaslar kapsamında bir de Sayın Başbakan’la ziyarete gittik. Aramızdaki engeller kalkana kadar görüşmeleri sürdürmeyi istedik. 'Birçok üründe dünyada birbirimize benzeriz, ancak rekabet ediyoruz. Artık rekabet etmeyelim, iş birliği yapalım. Dünyada şart koyan, standartları belirleyen iki ülke haline gelelim' diyorduk. Çok iyi gidiyordu, sonra bu dönem yaşandı.

TÜRKLER BÜYÜK DİNAMİZM YARATIR

Şu anda sosyal güvenlik, emekli maaşları ve maaşın bütçe giderleri içindeki payı yüzde 80’e ulaşıyor. Nüfusu da giderek yaşlanıyor. Yunanistan’ın bir an önce üretim ekonomisine geçmesi, üretmesi gerekiyor. Türk firmaları Yunanistan için çok büyük dinamizm olur. Hemen temaslarımız başladı. Türk firmalarının girip yatırım, üretim yapması için çalışıyoruz. İlk etapta tarım, turizm, inşaat ve taşımacılık sektöründe görüşmelerimiz sürüyor.” 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim