• BIST 9645.02
  • Altın 2412.522
  • Dolar 32.5925
  • Euro 34.8086
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Bakan'dan Konya Havaalanı açıklaması

Bakan'dan Konya Havaalanı açıklaması
Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım, yeni yatırımlarla Konya Havaalanı'nın çok daha iyi koşullara sahip bir havaalanı olarak faaliyetlerine devam edeceğini açıkladı...

Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'nın 22 Kasım 2011 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeler sırasında sorduğu, "Konya'ya sivil havaalanı yapılması" yönündeki sorusunu yazılı olarak yanıtladı.

Bakan Yıldırım açıklamasında, Konya'ya sivil bir havaalanı yapılmayacağını ifade ederek, "Konya Havaalanı şehre 18 kilometre uzaklığı ile ülkemizdeki şehre en yakın hava alanlarından birisidir. Mevcutta 3bin 350 x 45 metre ebadında 2 pisti mevcut olup, hava seyrüsefer hizmetleri için her türlü cihaz mevcuttur. İhalesi yapılan 24 bin 175 metrekarelik yeni terminal binası ile yılda 1 milyon olan yolcu kapasitesi 3 milyona çıkacaktır. Geçici kabul aşamasındaki ilave Apron ile 3 olan uçak park kapasitesi 8'e yükseltilmiş olacaktır. Netice itibariyle, Konya Havaalanı, tüm sistem, cihaz ve kolaylıkları ile her türlü hava aracı ile ulusal ve uluslararası hava trafiğine hizmet verecek şekilde hizmete açık tutulmaktadır. Kaldı ki, havaalanında askeri faaliyetler nedeniyle iptal edilen herhangi bir uçuş söz konusu olmayıp; yatırımların tamamlanması ile Konya Havaalanı, çok daha iyi koşullara sahip bir havaalanı olarak faaliyetlerine devam edecektir" dedi. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim