• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Bakanlık Bütçesi TBMM'ye sunuldu

Bakanlık Bütçesi TBMM'ye sunuldu
Ulaştırma Bakanlığı bütçesinin Yeni Teşkilat Kanunu'nun yetişmemesinden dolayı, Bakanlık ve Denizcilik Müsteşarlığı bütçesi, ayrı kalemler olarak TBMM'ye sunuldu.

2012 BÜTÇESİ BUGÜN MECLİSE SUNULDU

Ak Parti Hükümeti, bugün TBMM'ye sunduğu 2012 bütçesinde, Yunanistan gibi komşu ülkelerde yaşanılan ekonomik krizlerin yansımalarını da dikkate alıyor. Bütçe hazırlıklarında, yeni öğretmen atamalarından, kamuya alınacak personele kadar önemli konular mevcut. Bu kapsamda 2012'de sıkı tedbirler yer alacak

Ulaştırma Bakanlığı bütçesinin Yeni Teşkilat Kanunu'nun yetişmemesinden dolayı, Bakanlık ve Denizcilik Müsteşarlığı bütçesi, ayrı kalemler olarak TBMM'ye sunuldu. Ulaştırma Bakanlığı'nın Yeni Teşkilat Kanunu'nun çıkmasından sonra Denizcilik Müsteşarlığı büteçsi ile birleştirilerek yeniden güncellenecek. Bu güncelleme Kasım ayında yapılması bekleniyor.

Toplam 2012 bütçesi 318.986.298.271 TL olurken, Ulaştırma Bakanlığı bütçesi 3.632.782.000 TL, Denizcilik Müsteşarlığı ise 115.234.000 TL olarak belirlendi.

YENİ BÜTÇEDE SIKI TEDBİRLER

Edinilen bilgiye göre, bütçe hazırlıklarında, yeni öğretmen atamaları başta olmak üzere, kamuya alınacak personel konusu da önemli yer teşkil ediyor. Bu kapsamda 2012'de sıkı tedbirlerin yer alacağı, harcamalarının kısılacağına dikkat çekilirken, bütçe yükünün artırılmaması için sınırlı sayıda memur alınacağına dikkat çekildi.

KONJONKTÜRE UYGUN OLACAK

Bu nedenle personel ihtiyacı olan ilgili bakanlarla önümüzdeki hafta masaya oturulacağı ve personel sayısının Ekonomik Koordinasyon Kurulu'na (EKK) sunulacak hale getirileceği öğrenildi. 2012'de küresel krizin etkilerinin daha sert olabileceğine işaret eden uzmanlar, İngiltere'nin 2007 yılından bu yana 290 bin, Rusya'nın ise 200 bin memuru işten çıkardığını, Yunanistan'ın ise iki hafta öncesine kadar 150 bin memuru işten çıkarmayı kabul ettiğini hatırlattılar. Uzmanlar, "böyle bir konjonktürde olduğumuzu unutmamalıyız" uyarısında bulundu.

OVP'NİN TARİHİ DEĞİŞTİRİLECEK

Öte yandan yasasında mayıs ayında yayımlanması yer alan Orta Vadeli Programın (OVP) bu yıl da yayımlanmaması üzerine artık yasa değişikliğine gidileceğinin öngörüldüğü belirtiliyor. Bu kapsamda, 17 Ekim'de TBMM'ye sunulan bütçe öncesi, Ekim ayı başında da OVP'nin yayımlanacak şekilde yasal düzenleme yapılması öngörülüyor.

TERÖR, YATIRIMLARI ETKİLEMEDİ

Bütçe hazırlıklarında Doğu ve Güneydoğu'daki yatırımların etkilenmemesinin de gözönüne alındığını belirten uzmanlar, oradaki terör olaylarından dolayı yatırımcıların gitmediği yönündeki iddiaların da gerçeği yansıtmadığını belirttiler. Uzmanlar, Batman OSB'de dışarıda kalan 50 yatırımcı için hızla 500 bin metrekarelik bir alanın OSB'ye katıldığını, şimdi de 1 milyon metrekarenin daha kamulaştırılacağını bildirdiler. Uzmanlar, ikinci OSB'nin üniversiteye yakın olacağını kaydettiler. Benzer şekilde Mardin'e de otel yatırımlarının dışında Almanlarla ortaklık halinde bir kozmetik üretimi yatırımının başladığını, bir eğlence ve alışveriş merkezinin kurulduğunu ifade eden ekonomi bürokratları, buna benzer 30-40 milyon TL tutarında yatırımın yapıldığını hatırlattılar.

FAZLA VEREN BÜTÇE ERİMEYE BAŞLIYOR

Bu arada, yılın 8 ayı boyunca 6 kez fazla veren bütçenin ise artık harcamaların başladığı bir döneme girilmesi nedeniyel eriyeceği belirtiliyor. Bu kapsamda özellikle Ulaştırma Bakanlığı'na Eylül ayından itibaren ödenek aktarımların başladığını belirten uzmanlar, sırada, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarının bulunduğu hatırlatılıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim