• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Bakanlık, grevden sonra kollarını sıvadı

Bakanlık, grevden sonra kollarını sıvadı
Başta sağlık çalışanları olmak üzere memur dün Türkiye genelinde bir günlük grev yaptı. Sağlık Bakanlığı, “Şikayet edin, greve çıkanlarla ilgili işlem yapalım” dedi

Memur grev yaptı, Bakanlık ‘işlem’ için kolları sıvadı

Başta sağlık çalışanları olmak üzere memur dün Türkiye genelinde bir günlük grev yaptı. Sağlık Bakanlığı, “Şikayet edin, greve çıkanlarla ilgili işlem yapalım” dedi.

Hastaneler, vergi daireleri, okullar ve çeşitli kamu kuruluşlarında görev yapan memurlar dün “21 Aralık Grev’deyiz” adı altında genel iş bırakma eylemi yaptı.

KAMU İŞÇİLERİ SOKAKTA

Eğitim ve sağlık başta olmak üzere, kanun hükmünde kararnamelerle çalışanların temel haklarının gasp edildiğini öne süren sendikalar ile DİSK, KESK ve TİB’in de desteğiyle düzenlenen genel iş bırakma eylemi dün gerçekleşti. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna (KESK) bağlı sendikalar İzmir, Eskişehir, Edirne, Çanakkale, Antalya, Muğla, Hakkari, Sivas, Tokat ve Malatya’da bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. KESK Genel Başkanı Lami Özgen, “Temel haklarımıza yapılan tüm saldırılara karşı bugün grev hakkımızı kullanıyoruz” dedi.

Eylemler devam eder

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Türkiye’nin dört bir yanında, hak ve özgürlüklerine sahip çıkan kamu emekçileri olarak, sadece kendileri için değil insanca bir yaşamı hak eden ülkenin tüm insanları için “grevde” olduklarını söyledi. Bütçe çalışmalarını eleştiren Özgen, bütçede grevli, toplu sözleşme mücadelesi yürüten kamu emekçilerinin, asgari ücretlilerin, işçilerin, çiftçi ve köylülerin, küçük esnafın düşünülmediğini öne sürdü. Özgen, taleplerine olumlu yanıt alamamaları durumunda çok daha kararlı şekilde eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Milletvekilleri destekledi

Ankara’da İbn-i Sina ve Hacettepe hastanelerinde toplanan bazı sağlık çalışanları da “Sağlık hakkı satılamaz”, “İthal hekime hayır”, “Performans sağlığa zararlıdır” yazılı dövizler, pankart ve benzer içerikli sloganlarla Sıhhıye’deki  Abdi İpekçi Parkı’na yürüdü. Eylemcilere, CHP Genel Başkan Yardımcıları Yakup Akkaya ve Sezgin  Tanrıkulu, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Şafak Pavey ve İlhan Cihaner’in  de aralarında bulunduğu bazı CHP milletvekilleriyle İşçi Partisi, TKP, Tüketiciler Birliği ile bazı sivil toplum kuruluşları destek verdi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Eriş Bilaloğlu, herkes için sağlık hakkı istediklerini kaydederek, bunun güvenceli iş ve sağlıklı koşullarda çalışmadan geçtiğini belirtti. Bilaloğlu, “Nitelikli, ulaşılabilir ve ücretsiz bir sağlık hizmeti vermektir hedefimiz ve hakkımızı almaktır. Eğer taleplerimiz  gerçekleşmezse süresiz grevi oylayacağız” dedi.

Sağlık Bakanlığı, KESK’e bağlı sendikaların eylemi nedeniyle sağlık hizmetine ulaşmakta sıkıntı yaşayan vatandaşların bildirim ve şikayetlerinin hassasiyetle değerlendirileceği ve gerekli işlemlerin yapılacağını bildirdi. Bakanlığa bağlı eğitim ve araştırma hastaneleri ile devlet hastanelerinde acil, poliklinik ve ameliyat hizmetlerinin önemli bir aksaklık olmaksızın yürütüldüğünü, yürütülmeye de devam edildiği ifade edilen açıklamada, şunlar dile getirildi: “Eylem nedeniyle sağlık hizmetine ulaşmakta sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızın bildirim ve şikayetleri hassasiyetle değerlendirilecek ve gerekli işlemler yapılacaktır. Bazı üniversite hastanelerimizde ise eyleme katılımın olduğu gözlenmiştir. Bu eylem nedeniyle üniversite hastanelerimizde sağlık hizmeti sunumunda yaşanan herhangi bir aksaklıkla ilgili gereken işlemlerin üniversite yönetimlerimiz ve YÖK tarafından yapılacağına inanıyoruz.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim