• BIST 9642.25
  • Altın 2495.209
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.8178
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Bakanlık Van'a 2 bin ton kömür gönderiyor

Bakanlık Van'a 2 bin ton kömür gönderiyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, deprem bölgesine arama-kurtarma çalışmaları , elektrik ve ısınma için yapılan hazırlıklar hakkında bilgi verdi.

Bakanlık Van'a 2 bin ton kömür gönderiyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, deprem bölgesine arama-kurtarma çalışmaları , elektrik ve ısınma için yapılan hazırlıklar hakkında bilgi verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, deprem bölgesine günlük 100 kamyon, yani 2 bin ton kömür göndermeye başladıklarını, bölgede arama-kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere ihtiyaç olan yerlere armatür ve projektörler gönderildiğini bildirdi.

Bakan Yıldız, Van'ın yüzde 95'ine elektrik verilmiş durumda olduğunu, şehir şebekelerinde problem olmadığını, güvenli ve arama-kurtarma çalışmalarına engel olmayacak şekilde kalan kısımlara da elektrik sağlanması çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Erciş'te TEDAŞ'ın 15 ayrı ekip ve toplam 100 personelle çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Bakan Yıldız, şu açıklamalarda bulundu:

''İlçe merkezinin yüzde 40'ına elektrik verdik. Arama-kurtarma çalışmalarından dolayı bazı yerlere elektrik veremiyoruz. Bugün saat 17.00 itibariyle ilçe merkezinin yüzde 55'ine elektrik sağlamış olacağız. Bu süreçte, güvenlik nedeniyle kontrollü bir şekilde elektrik vermeye devam edeceğiz.

Erciş'te çevre illerden getirdiğimiz projektörü de olan 17 jeneratör ihtiyaç duyulan yerlere veriliyor. Arama-kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere ihtiyaç olan yerlere armatür ve projektörler gönderildi. İlçede kurulan iki çadırkente verdiğimiz birer trafo ile çadırkentlerin elektriği sağlandı.''

Erciş'teki hastanenin arızalı olan jeneratörünün de onarıldığını belirten Bakan Yıldız, yeni bir 90 kilovoltluk jeneratörün de bölgeye gönderildiğini ve hastanede elektrik sıkıntısı bulunmadığını vurguladı.

Kömür sevkıyatı hızlandırıldı

Deprem bölgesine kömür sevkıyatının hızlandırıldığını da bildiren Enerji Bakanı, Kızılay'ın gönderdiği sobalara kömür dağıtımının Enerji Bakanlığı tarafından yapılacağını söyledi. Bakan Yıldız, ''Günlük 100 kamyon, yani 2 bin ton kömürü ihtiyaç duyulan yerlere göndermeye başladık. Hava şartlarını dikkate alarak, tüm Erciş'in ihtiyacını karşılayacak kadar kömürü her gün sağlayacağız'' dedi.

Yıldız, kurtarma ekipleri olarak, maden kazalarında tecrübeli Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan toplam 91 kişilik dört ekibin ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığından 8 kişilik ekibin de halen bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim