• BIST 9645.02
  • Altın 2405.746
  • Dolar 32.5921
  • Euro 34.7971
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Bakanlıktan bedava navigasyon hizmeti

Bakanlıktan bedava navigasyon hizmeti
Ulaştırma Bakanlığı’nca hayata geçirilen Türksat tarafından teknik alt yapısı hazırlanan portal,vatandaşlara,alternatifli güzergah seçeneği sunuyor.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca hayata geçirilen Türksat tarafından teknik alt yapısı hazırlanan ”www.ulasim.gov.tr” portalı, vatandaşlara, gidecekleri yerle ilgili alternatifli güzergah seçeneği sunuyor.
 
Hava durumu bilgileriyle zenginleştirilen portalda, vatandaşlar, gidecekleri güzergahtaki araçları maliyetine göre seçme şansına da sahip oluyor. Akıllı telefonlara da ücretsiz yüklenebilen portalda, yol tarifi yazılı yapılıyor.
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Erol Yanar, yaptığı açıklamada, 2012 yılı Aralık ayında hizmete giren ulaşım portalının, Türkiye’deki e-dönüşüm kapsamında Bakanlığın yerine getirmekle yükümlü olduğu bilişim projesi olduğunu belirterek, ”Özellikle yollarda alt yapı anlamında ciddi iyileştirme ve geliştirme sağlandı.
 
Bu aşamadan sonra yollar nasıl daha efektif kullanılır, bilişim teknolojiyle birleştirilmek suretiyle alternatifli olarak vatandaşın kullanımı nasıl sağlanır konusunda çalışmalar yapıldı” diye konuştu.
 
Bu anlamda tüm ulaşım modlarının temel politika belirleyicisi ve operasyonların yöneticisi konumunda olan Bakanlığın, ulaşım modlarını (türlerini) biraraya getirerek oluşturduğu ulaşım portalının, Türkiye’deki e-devletten sonra kamudaki en kapsamlı entegrasyon projesi olduğunu vurgulayan Yanar, ”Şu anda 170 civarında kurum ve kuruluş bu projeye entegre oldu. 150′den fazla karayolu ulaşımında hizmet veren firmalar da portala entegre olmuş durumda” dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim