• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Bakü-Tiflis-Kars 2015'de hizmete girecek

Bakü-Tiflis-Kars 2015'de hizmete girecek
Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ziya Memmedov, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolunun 2015 yılının ikinci yarısında faaliyete başlayacağını belirtti.

Bakü'de, BTK Demiryolu Projesi Azerbaycan ve Gürcistan İkili Koordinasyon Konseyi toplantısı yapıldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ziya Memmedov, Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Georgi Kvirikaşvili ile her iki ülkenin ilgili yetkilileri katıldı.

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ziya Memmedov, toplantıda projenin gerçekleştirilmesiyle ilgili konuları ve bu yılın bütçesini görüştüklerini kaydetti.

Projenin planlandığı gibi devam ettiğini belirten Memmedov, "2014 sonunda Türkiye sınırına kadar olan güzergahta testler gerçekleştireceğiz. 2015'in ikinci yarısında ise demiryolu tam olarak faaliyetine başlayacak. Türkiye tarafında da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. En büyük sorunumuz Türkiye-Gürcistan sınırındaki 400 metrelik tünelin yapımıyla bağlıydı. Orada da çalışmalar devam ediyor ve işin büyük bölümü tamamlandı. 2015 yazına kadar tünel yapımı tamamlanacak" diye konuştu.

"Gürcistan, çalışmaların zamanında tamamlanması için ne gerekiyorsa yapacak"

Gürcü Bakan Kvirikaşvili de yaptığı açıklamada, BTK demiryolu projesinin 2015'te faaliyete başlayacağını söyleyerek güzergahtaki toprak istimlak konularının da çözüldüğünü, işlerin planlandığı gibi devam ettiğini vurguladı.

Projenin Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan için stratejik önem taşıdığına dikkati çeken Kvirikaşvili, "Bu proje, ülkelerimiz arasındaki komşuluk, dostluk ve ticaret ilişkilerini pekiştirecektir. Orta Asya ülkelerinden ve Çin'den de projeye büyük ilgi var. BTK'nin başarılı bir proje olacağına eminim. Çalışmaların zamanında tamamlanması için Gürcistan olarak ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim