• BIST 9524.59
  • Altın 2491.05
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.7226
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu başlıyor

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu başlıyor
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “2015 yılında Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı faaliyete başlayacak” dedi.

Bakü’de Azerbaycan Ekonomi ve Sanayi Bakanı Şahin Mustafayev’le gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Zeybekci, “Türkiye-Azerbaycan arasındaki ticaretin geliştirilmesi, büyütülmesi ve serbestleştirilmesiyle ilgili konuları görüştük. Türkiye-Azerbaycan arasındaki ticaretin geliştirilmesi kadar Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için 6 Mart’ta bir araya geleceğiz.

Daha sonra Türkiye-İran- Azerbaycan ekonomi bakanları olarak bir araya geleceğiz. Asıl önemli olan Hazar’ı dostluk ve ulaşım denizi haline getirmemiz lazım. 2015 yılında Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı faaliyete başlayacak.

TANAP projemiz var. Buradaki boruların yüzde 80’i Türk sanayiciler tarafından üretilecek. İki ülke arasındaki ticaretin kısa sürede 15 milyar dolara ulaşması lazım. Bunun için de ticaretin serbestleştirilmesi lazım. Bunu da ilk olarak tarım ürünlerinden başlatacağız. Türk ve Azerbaycan tarım ürünlerinin karşılıklı olarak serbest ticareti için çalışıyoruz. Teknik ekipler üç kez görüştü. Bu işi hızlandıracağız. 2015’te bu konuda somut bir sonuca varmak istiyoruz. Ardından ise asıl hedefimiz iki ülke arasındaki ticaretin toptan serbest hale gelmesi. Artı gerek işadamları, gerek de vatandaşlar için vizelerin serbest olması lazım. İnşallah bu yıl içerisinde de bu konuların takibinde olacağız” diye konuştu.

Bakan Zeybekci, daha sonra Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Abid Şerifov ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. Zeybekci’nin Bakü temasları kapsamında son olarak Türk işadamları ile yuvarlak masa toplantısı yapması bekleniyor.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim