• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattında çalışmalar neden durdu

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattında çalışmalar neden durdu
BTK hattındaki çalışmaların neden durdurulduğu ise bilinmiyor.


‘Asrın projesi’ olarak lanse edilen ve 2008’de Kars’ta Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Cumhurbaşkanları tarafından atılan BTK Demiryolu hattında yapılan çalışmalar yüklenici firmalardan kaynaklı problemlerden dolayı durdurulduğu ortaya çıktı.

İhaleyi alan firmalardan kaynaklı olarak durdurulduğu ileri sürülen BTK Demiryolu hattının Arpaçay’da bulunan şantiye alanında bütün iş makineleri boş beklerken, şantiyede sadece güvenlik görevlisinin bulunduğu öğrenildi. Yaklaşık 1 yıldır doğru dürüst çalışma yapılmayan demiryolunda ne zaman çalışma yapılacağı ise bilinmiyor.

Çalışmaların durdurulduğu BTK demiryolu hattının 79 kilometrelik Türkiye ayağı 7 yıldır bitirilemiyor. Buna sebep ihale sistemi gösterilirken, BTK’nın Azerbaycan ayağında 540 kilometre, Gürcistan ayağında ise 207 kilometre demir yolu tamamlandığı ve sadece Türkiye ayağında bulunan 79 kilometrelik bölümün bitirilememesi Karslıların da tepkisine neden oluyor.

Yetkililere seslenen Karslılar, BTK demiryolu hattıyla ilgili olarak kamuoyunun bilgilendirilmesini istedi. Milletvekillerinin duyarsızlığından dolayı BTK Demiryolu hattının çıkmaza girdiğini savunan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan demiryolu hattına el atarak yardımcı olmalarını istedi.

24 Temmuz 2008’de Kars’ta Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Cumhurbaşkanları tarafından atılan BTK 2013-2014 ve son olarak 2015 yılı sonunda tamamlanacak deniliyordu. Buna inşaat sezonundan yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen çalışma yapılmaması, demiryolu hattının bitirilmesinin bir başka bahara kaldığı gerçeğini ortaya çıkarıyor. BTK Demiryolu hattının 2020 yılında dahi hayata geçirilemeyeceğini söyleyen Karslılar, devletin parasının da boşa gittiğini vurgulayarak demiryolu hattı ile ilgili Kars milletvekillerini duyarlı olmaya davet etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim