• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Balıkçılar 'Balıkçılık Bakanlığı' istiyor

Balıkçılar 'Balıkçılık Bakanlığı' istiyor
Kurban Bayramı'nda tatil yapan balıkçılar, hazırlıklarını tamamladı. balıkçılardan bazıları ise sorunlarına gerekli ilginin gösterilmediğini söyleyerek, balıkçılık bakanlığı kurulmasını istedi.

 

Kurban Bayramı'nda tatil yapan balıkçılar, hazırlıklarını tamamladı. balıkçılardan bazıları ise sorunlarına gerekli ilginin gösterilmediğini söyleyerek, balıkçılık bakanlığı kurulmasını istedi.
 
Hemen hemen her balık türünün rastlanıldığı bir dönemde bayram arası veren balıkçılar, bayramın son gününde hazırlıklarını tamamladı. Denize açılmayı planlayan balıkçılar, denizdeki fırtınanın dinmesini dalgaların durulmasını bekliyor. Bayram ziyaretleri dolayısıyla balığa çıkmadıklarını belirten bir balıkçı, “Yakınlarımızı ve mezarları ziyaret ettik. Şimdi de hava rüzgarlı.Bayram bitiminde inşallah ava çıkarız. Söküklerimizi dikiyor, eksikleri tamamlıyoruz. Her zaman balık olmuyor ama balık işi belli olmaz” dedi. Ağlarını tamir eden balıkçılardan bazıları ise sorunlarına gerekli ilginin gösterilmediğini söyleyerek, balıkçılık bakanlığı kurulmasını istedi. Orman Bakanlığı’nın balıkçılıktan anlamayacağını savunan balıkçı, şöyle konuştu:
 
“Denizi bilen birinin bakan olması lazım.Orman bakanı ağaçtan anlar, denizden anlamaz. Balıkçıların bir ton sıkıntısı var. Boyut yasağı, yer yasağı gibi sorunlar var. Balıkçılar aç. Seminerler toplantılar var ama hikaye. Balıkçıları ve sorunlarını düşünen yok.”20 santimetrenin altında çinekop, lüfer, istavrit gibi balıkların avlanmasını engelleyen yasaklara tepki gösteren bir başka balıkçı ise sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Balıkçıların para kazanabilmesi için çiftlik balıklarına yarayan uygulamanın kaldırılması lazım. Balıkçının perişan bir hali var. Balıkçı bitmiş, iflas halinde. Avlanacak çinekop balığının 13 santim, istavrit balığının 11 santim olması lazım.”
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim