• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Balıkçıların "Vira Bismillah" bekleyişi

Balıkçıların "Vira Bismillah" bekleyişi
Av yasağının sona ereceği 1 Eylül'de "Vira Bismillah" demeyi bekleyen balıkçılar yeni sezon öncesi hazırlıklarını hummalı şekilde sürdürüyor.

 

Av yasağının sona ereceği 1 Eylül'de"Vira Bismillah" demeyi bekleyen balıkçılar yeni sezon öncesi hazırlıklarını hummalı şekilde sürdürüyor.

Balıkçı barınaklarında ve tersanelerde teknelerini ve ağlarını onaran balıkçılar, yeni sezonda bol av ve kazanç diliyor.

Ordulu balıkçılardan Osman Küçük, yeni av sezonu öncesi gemileri bakıma aldıklarını söyledi.

İlk olarak gemiyi yeniden boyattığını ve alt bakımlarını gerçekleştirdiğini söyleyen Küçük, "Amacımız sorunsuz bir şekilde yeni sezona girmek. Bütün balıkçılar gibi ben de av yasağının başladığı günden bu yana ekmek teknesi dediğimiz gemimizi bakıma aldık. Eğer biz gemimize bakım yapmazsak daha büyük sorunlarla zamanla karşılaşabiliriz. Bu nedenle zorunlu olan bakımlarımızı yapıyoruz" dedi.

-Balıkçıları palamut umutlandırıyor-

Yeni sezondan Umutlu olduğunu da belirten Küçük, şunları kaydetti: "Sezona palamut balığı ile başlayacağız. Palamut şu anda oldukça bol görünüyor. Bu yüzden umutluyuz. Daha sonra ise hamsi zamanı gelecek. İnşallah hayal kırıklığına uğramayız. Bütün balıkçıların bol av ve kazançlı bir sezon geçirmesini istiyorum. Balıkçılık zor ve meşakkatli bir iş. Bunun için yeni sezonun Bereketli geçmesini istiyoruz."

Ordu Liman Atölye Tersanesi sahibi Muammer Kaya ise, balıkçıların yoğun bir şekilde av yasağının bittiği 1 Eylül'e hazırlandığına işaret etti.

Tersanesinde onlarca balıkçı tekne ve gemilerin bakımda olduğunu ifade eden Kaya, "Tersanemizde yoğun bir çalışma söz konusu. Gece gündüz bütün balıkçılar teknelerini yeni sezona hazır hale getirmeye çalışıyor. Sadece Ordu'dan değil çevre illerden gelen teknelerin de tersanemizde bakımı yapılıyor. En çok, teknenin boyatılması, teknelerin motor arızasının giderilmesi ve çürük tamiratları yapılıyor" diye konuştu. Kaya, bir gemi bakımının 1 aydan fazla sürdüğünü de sözlerine ekledi.

-Yıpranmış balıkçı ağları titizlikle örülüyor-

Öte yandan Perşembe ilçesindeki balıkçı barınağında yıpranmış balıkçı ağları titizlikle örülüyor.

Balıkçı Orçun Aytekin, 1 Eylül öncesi, geçen sezondan zarar gören ağları onarmaya çalıştığını söyledi.

Ağları büyük bir özenle onardığını ifade eden Aytekin, "Ağlar olmadan balık yakalanmaz. Bu nedenle ağlar bizim en önemli araçlarımızın başında geliyor. Ağlarımızı titizlikle yeni sezona yetiştirmeye çalışıyoruz. Ağların örülmesinde bir hata olmaması lazım. Buna çok dikkat ediyoruz. Geçen sezon ağlarımızın büyük bir bölümü yunusların saldırısı sonucu zarar gördü. Yırtılan ağ sayısı hayli fazla, bu nedenle daha fazla mesai yapıyoruz."

Bir başka balıkçı Enver Emeksiz ise yeni sezon öncesi tekne ve ağ bakımlarından dolayı masraflarının çok olduğunu bu nedenle yeni sezonun kendileri için Bereketli geçmesi için dua ettiklerini söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim