• BIST 9051.7
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Balıkçılıkta yeni dönem yarın başlıyor

Balıkçılıkta yeni dönem yarın başlıyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen ve 2012-2016 yılları arasında geçerli olmak üzere hazırlanan Tebliğ’in, 1 Eylül’de yürürlüğe gireceği bildirildi.

 

Tebliğ neleri kapsıyor?
 
Açıklamada, gırgır ve trol ağları ile avcılık faaliyetinde bulunan balıkçı gemileri için, 15 Nisan’da başlayan genel av yasağının, gırgır gemileri için 1 Eylül’de, trol gemileri için ise 15 Eylül’de sona ereceği belirtildi. Bu tarihlerden sonra avcılık faaliyetinde bulunulabileceği vurgulanan açıklamada, yeni Tebliğ’de getirilen bazı değişiklikler şöyle sıralandı:
 
“-Marmara Denizi’nde; İzmit körfezi, Adalar civarı ve Büyükçekmece koyunda bazı alanlar gırgır avcılığına kapatılarak balıkların yumurtlama ve üreme alanları ile koruma alanları oluşturulmaya çalışılmıştır.
 
-Marmara Denizi’nde kaçak trol avcılığının engellenmesi için, manyat ve algarna ile gece avcılık yapılması yasaklanmıştır.
 
-Akdeniz’de, 6 mil dışında, ton balıklarının (yazılı orkinos, tombik, tulina) avcılığına yıl boyunca müsaade edilmektedir. Göç balığı olan ton balıklarının avlanmasına imkan verilmek suretiyle ekonomiye kazandırılmasına ve balıkçılarımızın yıl boyunca av yapabilmelerine imkan tanınmaktadır.
 
-Güllük körfezinde ışıkla avcılığa kısıtlama getirilmiştir.
 
-Zonguldak ilinde trol avcılığına uygun olduğu belirlenen Alacaağzı burnu ile Tekke burnu arasında 3 mil olarak uygulanan avlanma yasağı 2 mile indirilmiştir.
 
-Akdeniz’de demir iskelet üzerine tel sarılmak suretiyle yapılan kafesle avcılık seçiciliği olmadığından yasaklanmıştır.
 
-Balık nesillerinin sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi için, bazı balıkların asgari avlanabilir boy uzunlukları 
ile avlanma yasak zamanlarında değişiklik yapılmış, kalkan 40 santimetreden 45 santimetreye, levrek 18 santimetreden 25 santimetreye, sinagrit 20 santimetreden 35 santimetreye, eşkina 25 santimetreye çıkartılmıştır.
 
-Kalkan balığında 1 Mayıs-30 Haziran olan yasak dönem; 15 Nisan-15 Haziran, dil balığında 15 Şubat-15 Mart olan yasak dönem; 1 Ocak-1 Şubat olarak değiştirilmiştir.
 
-Avcılık yolu ile elde edilen su ürünlerinin karaya çıkış noktalarından itibaren ilk satışının yapıldığı yere kadar naklinde Nakil Belgesi alınması zorunluluğu getirilmiştir. Menşe Belgesi düzenlenen ve 50 kilogramdan daha az miktardaki ürünler bu uygulamadan muaf tutulmuştur.”
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim