• BIST 9549.84
  • Altın 2489.904
  • Dolar 32.5042
  • Euro 34.8156
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Balıkesir Gökköy Lojistik Merkezi hizmete girdi

Balıkesir Gökköy Lojistik Merkezi hizmete girdi
Balıkesir’i dünyanın önemli lojistik merkezlerinden biri haline getirecek Balıkesir(Gökköy) Lojistik Merkezi tamamlandı.

Balıkesir’i Avrupa-Asya hattında önemli bir konuma yükseltecek Balıkesir(Gökköy) Lojistik Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından toplu açılış töreniyle hizmete verildi.

Tekirdağ-Bandırma Tren-Feri Projesinin hayata geçirilmesi ile Avrupa’ya; Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu hattının işletmeye alınması ile de Asya’ya bağlanacak Balıkesir (Gökköy) Lojistik Merkezi’nden, Balıkesir ve çevresinde üretilen her türlü yük kolaylıkla sevk edilecek.

Lojistik merkezden ilk etapta otomobil, konteyner, sunta, mdf, mermer ürünleri, gıda maddesi (et ve süt ürünleri, kuru gıda vb.), Kaolin, elyaf ve sentetik malzeme, içecek maddeleri, kömür, askeri yükler, demir cevheri, sanayi ürünleri vb. taşımaları yapılacak.

BALIKESİR (GÖKKÖY), TÜRKİYE LOJİSTİK SEKTÖRÜNE 1 MİLYON TON TAŞIMA KAPASİTESİ SAĞLAYACAK…

8.247 m² kapalı hizmet binası ile 59.560 m² beton saha, rampa ve yükleme alanı mevcut bulunan Balıkesir (Gökköy) Lojistik Merkezi’nde Türkiye lojistik sektörüne 1 milyon ton taşıma kapasitesi sağlanacak, ülkemize 211 bin m² lojistik alan kazandırılacak.

Diğer taraftan, 2023 hedefleri kapsamında; ülkemizin dört bir köşesinde Organize Sanayi Bölgelerine yakın ve yük potansiyeli yüksek olan yerlerde 20 adet lojistik merkezin hizmete açılması hedeflendi. Bu merkezlerden; Balıkesir (Gökköy) ile birlikte 7 adet lojistik merkez; Samsun (Gelemen), Uşak, Denizli (Kaklık), İzmit (Köseköy), Eskişehir (Hasanbey) ve Halkalı işletmeye açılmış oldu. 5 adet lojistik merkezin inşaat çalışmaları devam ediyor. Diğer lojistik merkezlere ilişkin ise proje, kamulaştırma ve inşaat ihale işlemleri sürdürülüyor.

Tüm lojistik merkezlerin faaliyete geçmesiyle Türk lojistik sektörüne yıllık yaklaşık 27 milyon ton ilave taşıma imkânı, 9 milyon metrekarelik, açık alan, stok alanı, konteyner stok ve elleçleme sahası kazandırılacak.

Bilindiği gibi; Lojistik Merkezler; lojistik ve taşımacılık şirketleri ile ilgili Resmi Kurumların içinde yer aldığı, her türlü ulaştırma moduna (karayolu, demiryolu, havayolu, denizyolu vb.) etkin bağlantıları olan, depolama, bakım-onarım, yükleme-boşaltma, elleçleme, tartı, yükleri bölme, birleştirme, paketleme v.b. faaliyetlerini gerçekleştirme imkanları olan ve taşıma modları arasında düşük maliyetli, hızlı, güvenli, aktarma alan ve donanımlarına sahip bölgelerdir.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim