• BIST 9752.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C

Balkan-Kafkas lojistiği Türkiye’de toplandı

Balkan-Kafkas lojistiği Türkiye’de toplandı
10. Güney Doğu Avrupa Freight Forwarder ve Lojistik Operatörleri Kongresi Point Hotel Barbaros’ta gerçekleştirildi.

Balkan ve Kafkas lojistikçileri Türkiye’de toplandı

10. Güney Doğu Avrupa Freight Forwarder ve Lojistik Operatörleri Kongresi Point Hotel Barbaros’ta gerçekleştirildi.

UTİKAD’ın ikinci kez ev sahipliği yaptığı kongreye Balkan ülkelerinden birçok temsilci ve kamu yetkilileri katıldı. Türkiye ve çevre ülkeler açısından sektörü çok yakından ilgilendiren çarpıcı konuların yer aldığı kongrede, özel sektör yetkilileri ile devlet organları, Avrupa Birliği’nin Güney Doğusu ve bölgedeki komşu ülkelerle gerçekleştirilen çok modlu taşımacılığın payının yükseltilmesine yönelik olarak geliştirilen stratejileri değerlendirildi.

Kongreye başta FIATA ve CLECAT olmak üzere uluslar arası sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcileri, bölge ülkelerinin freight forwarder ve lojistik firmaları ve ulusal dernekleri, ECOLPAF üyesi ülkelerin sektör temsilcileri ve Türk kamu kurumlarının üst düzey yöneticilerinin yer aldığı toplam 19 ülkeden 200’ü aşkın delege katıldı.

UTİKAD, DB Schenker Arkas’tan Duygu Ayça Bağıröz’ü Genç Forwarder Türkiye Adayı olarak gösterdi. Bağıröz’e UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin tarafından bir plaket verildi. Kongreye konuşmacı olarak katılan tüm panelistlere de birer İznik çinisi hediye edildi.

Kongrede açılış konuşmasını yapan UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, dünya ticaretinin hacminin git gide arttığını ve taşımacılık sürecinin geliştiğini ve bu durumun Türkiye’yi taşımacılıkta önemli bir noktaya koyduğunu söyledi. Dünya üretiminin yüzde 53’ünün Türkiye’nin doğusunda kalan ülkelerde yapıldığına dikkat çeken Erkeskin şöyle devam etti, “Dünyada tüketimin yüzde 51’i ise Türkiye’nin batısındaki ülkeler tarafından gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla Türkiye bu iki bölge arasında çok stratejik bir noktada yer alıyor. Bizim bir ulaştırma üssü olmamız için her türlü imkan var. Türkiye’de lojistik sektöründe bu nedenle çok büyük gelişmeler oluyor. Şu anda 300 milyar dolarlık bir dış
ticaret hacmimiz var ama 2023 için çok daha büyük hedeflerimiz var. Bütün bu faaliyetler nedeniyle lojistik ülkede stratejik sektörlerden biri olarak görülüyor. Biz de bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Türkiye’nin karayolu taşımacılığında Avrupa’nın en büyük filosuna sahip olduğunu biliyoruz. Bu konuda da büyük bir projemiz var, meşhur İpek Yolu’nun yeniden canlandırılması projesi üzerinde çalışıyoruz. Havayolu taşımacılığında da önemli bir yere sahibiz ve uçuş noktaları her geçen gün artıyor. Tabii ki bölgesel işbirliği de çok önemli.”

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş da bir konuşma yaparak, ticarette lojistiğin önemine değindi ve Türkiye’de bu konuda güzel işler yapıldığını söyledi. Kongrede açılış konuşması yapmak üzere davet edilen Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu da bir konuşma yaptı.

Haber: Şule Dölek - İstanbul Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim