• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Balnak Lojistik artık Borusan Lojistik'in

Balnak Lojistik artık Borusan Lojistik'in
Lojistik sektörünün en hızlı büyüyen şirketlerinden Borusan Lojistik'in Balnak'ı satın almasına Rekabet Kurumu onay verdi.

Bu satın alma ile Borusan Lojistik, istihdam sağladığı 4 bin kişi, 400 bin metrekareyi aşan depolama alanları ve 600 milyon dolarlık cirosu ile Türk lojistik sektörünün yeni lideri oldu. 

Kuruluşundan bu yana büyük bir ivme ile büyüyen Borusan Lojistik'in sektörün önde gelen oyuncularından Balnak'ı satın almasına Rekabet Kurumu'ndan onay çıktı. Bu satın alma sonrasında Borusan Lojistik, 4 kıtada bulunan 6 şirketi, istihdam sağladığı 4 bin kişi, 400 bin metrekareyi aşan depolama alanları, 10 binin üzerinde müşterisi ve 600 milyon dolarlık cirosuyla Türk lojistik sektörünün lider şirketi haline geldi. 
 
Borusan Lojistik'ten yapılan açıklamada, birleşme sürecinde iki şirketin operasyonlarına kendi yapıları altında, aynı hizmet anlayışı ile devam edeceği ve hedefin iyi planlanmış bir entegrasyon süreci sonunda tek çatı altında toplanarak bütünleşik bir yapı kurmak olduğu kaydedildi. Entegrasyon sürecinin profesyonel bir yaklaşımla yönetilmesi için bu konuda önemli bilgi ve deneyim birikimi olan uluslararası danışmanlık şirketlerinden destek alan firma, stratejik entegrasyon konusunda The Boston Consulting Group (BCG), insan kaynakları ve kültür entegrasyonu konusunda ise Odgers Berndtson firmalarından hizmet alıyor. 
 
Gürgenç: "Hedefimiz 2022 yılında Dünya'da ilk 10 kontrat lojistik şirketinden biri olmak " 
Türkiye lojistik sektörünü yeniden şekillendiren bu satın almanın ardından Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç, Balnak satın almasının kendileri açısından taşıdığı önemi şu sözlerle ifade etti: 
 
"Borusan Lojistik olarak 2011-2015 stratejik planını kurgularken organik ve inorganik büyüme alternatiflerini değerlendirmiş ve satın alma yoluyla büyüme seçeneğini ön plana almıştık. Bu doğrultuda, Borusan Lojistik ve Balnak'ın birbirini tamamlayan güçlü yönleri ve özellikleri olduğunu gördüğümüzde, bu satın almayı gerçekleştirmeye karar verdik. Şimdi önümüze iki somut hedef koyuyoruz. Bu hedeflerin birincisi 2015 yılında 1 milyar doları aşan ciro ile lojistik sektöründeki lider pozisyonumuzu perçinlemek; ikincisi de 2022 yılında dünyanın ilk 10 kontrat lojistik şirketinden biri konumuna gelmektir. Bu satın almanın iddialı hedeflerimiz açısından en önemli özelliği, Balnak'ın ağırlıklı olarak Avrupa’da bulunan, 100'den fazla yetkili acentesiyle, zaten güçlü bir küresel işlem hacmi olan Borusan Lojistik'in uluslararası operasyon gücüne büyük bir ivme kazandırmasıdır. Şu anda Türkiye’de sektörümüzün lider oyuncusu haline geldiğimizi söyleyebilirim. İki şirketimizin profesyonel olarak sürdürülen operasyonel birleşmesinde hedefimiz, şirketlerimizin bugünkü aritmetik toplamından daha fazla değeri yaratmak olacaktır. " 
 
Halen yurtdışında faaliyetlerini Ortadoğu ülkelerinde, Birleşik Arap Emirlikleri'nde, Cezayir'de, Hollanda'da, ABD'de ve Kazakistan'da Borusan Logistics markasıyla sürdüren Borusan Lojistik, Balnak'ın entegrasyonu ile birlikte, yurtdışında 100’ü aşkın acente ile özellikle Avrupa'da son derece güçlü bir ağa sahip oldu. Borusan Lojistik bünyesine geçen Balnak karayolu acente ağında Almanya, İsviçre, Avusturya, Danimarka, Finlandiya, İsveç, Norveç, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan, Yunanistan, Bulgaristan, Hollanda, İngiltere, Belçika, İtalya, Fransa, İspanya, Fas, Tunus, Portekiz ve Baltık Ülkeleri yer alıyor. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim