• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

BALO treni boş kalkacak, geç kalkmayacak

BALO treni boş kalkacak, geç kalkmayacak
Boş yer olmasına rağmen, sadece zamanında kalkmak adına ekstra yük almadıklarını belirten BALO Genel Müdürü Hüseyin İşteermiş, “Herkes BALO trenlerinin zamanında kalktığını bilmeli” diye konuştu.

 

BALO, zarar etme pahasına tarifeli tren taşımacılığı olgusunu yerleştirme iddiasında. Boş yer olmasına rağmen, sadece zamanında kalkmak adına ekstra  yük almadıklarını belirten BALO, (Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar) Genel Müdürü Hüseyin İşteermiş, “Herkes BALO trenlerinin zamanında kalktığını bilmeli” diye konuştu.
 
BALO, hizmetlerini İstanbullu nakliyecilere anlatarak onlardan önümüzdeki dönemde kendilerini desteklemelerini istedi. Genel Müdür Hüseyin İşteermiş, 8 Eylül’de taşımalara başladıklarını şu anda zarar ettiklerini ancak 3 yıl daha bu zararı göze aldıklarını ifade etti.
 
BALO’nun yalnızca taşımaları organize eden operatör konumunda kalacağını vurgulayan İşteermiş, “Sanayici ile lojistik şirketi arasında bir yerde durup herkesin hakkını alabileceği bir ortam yaratmayı hedefliyoruz. Biz, lojistik firmalarına hizmet vereceğiz.   Depo kurmayacağız, kamyon almayacağız. Kısaca yalnızca operatör olarak kalacağız. Şu anda iki tren ile başladık. Söz verdiğimiz gibi, söz verdiğimiz tarihlerde trenlerimiz teslimatlarını gerçekleştirdi. Boş yer olmasına rağmen, sadece zamanında kalkmak adına ekstra yük almadık. Herkes BALO trenlerinin zamanında kalktığını bilmeli. Geçiş belgesi, yürüme yasağı, şoförlerin belli saatlerde yol alabileceği gibi kısıtlamalar bizim taşımacılık sistemimizde yer bulamıyor. 24 saat hizmet verebiliyoruz.  Taşımalarımızda 45’lik HC konteyner kullanıyoruz. 350 adet konteynerimiz var. Yakın zamanda askılı, frigorifik konteynerler de alacağız. 2014’ün ilk yarısı itibariyle 5 blok trene çıkmayı hedefliyoruz. 2015 yılında ise 2 bin 500 adet konteynerimiz olacak, 10 blok tren, 4 adet tren feribotu ve 2 adet manevra lokomotifi ile hizmet sunma arzusundayız” dedi.
 
BALO TRENİ NASIL YÜRÜYOR?
 
Anadolu’daki belirli noktalarda toplanarak mühürlenen yükler Bandırma Limanı’na geliyor, buradan tren ferilere yüklenerek (şu anda henüz tren feriler faaliyette olmadığı için konteyner gemileriyle karşıya geçiliyor) Tekirdağ Limanı’na ulaştırılıyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen karışık yükler, burada gideceği istikametlere göre ayrılıyor. Oradan da Avrupa’daki varış noktalarına naklediliyor. Yüklerin Tekirdağ Limanı’nda başlayan demiryolu macerası 4 gün sonra Avrupa’da son buluyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim