• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Balon trafiği artık Kapadokya MYO'da

Balon trafiği artık Kapadokya MYO'da
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Kapadokya Bölgesi’ndeki balon operasyonlarında hava trafiğinin düzenlenmesi için Kapadokya Meslek Yüksekokulu'nu yetkilendirdi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Kapadokya Bölgesi'ndeki balon operasyonu slot (hava trafik düzenlemsi) uygulanması için Kapadokya Meslek Yüksekokulunu (MYO) yetkilendirdi. 
 
SHGM, Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesi yakınlarında sıcak hava balonunun düşmesi sonucu 3 kişinin ölümü, 22 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kazanın ardından Kapodokya bölgesine ilave (ön izin sürecinde olanlar hariç) balon şirketi operasyon izni verilmemesine karar verdi. 
 
SHGM tarafından alınan kararla Kapadokya Bölgesi'ndeki balon operasyonu slot uygulanması için Kapadokya Meslek Yüksekokulu'nu yetkilendirdi. 
 
Balon sayısı 200'ü aştı 
 
Türkiye'deki balon işletmelerinin sayısı, 10 yıllık bir süreçte 6'dan 22'ye yükselirken, bu işletmelerin filolarındaki balon sayısı da dört kattan fazla artarak 200'ü geçti. 2003 yılında 1 olan Balon Pilotu yetiştiren okul sayısı, bu yıl 3'e çıktı. Bu yıl itibariyle de balon pilotu sayısı da 235 oldu. 
 
Sıcak hava balonculuğunun geliştirilmesi ve turizme daha fazla katkı sağlanabilmesi amacıyla SHGM tarafından kısa bir süre önce balon uçuşlarının su üzerinde, deniz ve göller üzerinde uçuş yapabilmesine imkan veren düzenleme hayata geçirilmişti.  
 
Slot nedir? 
 
Slot, düzenli bir hava trafik akışı sağlanabilmesi için bir havaalanında belirli bir tarihte bir hava aracının hareketi için kullanılabilir ya da programlanmış varış ya da gidiş saati olarak tanımlanıyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim