• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Baltazzi :100 bin yabancı turist getireceğiz

Baltazzi :100 bin yabancı turist getireceğiz
Karavanmar Genel Müdürü Gianluigi Baltazzi, kruvaziyer turizminde geçen yıllardaki talebin üzerinde arz yarattıklarının altını çizdi ve Türkiye'de sezonu yedi aya çıkarmanın önemini vurguladı.

"100 bin yabancı turist getireceğiz"

Karavanmar Genel Müdürü Gianluigi Baltazzi, kruvaziyer turizminde geçen yıllardaki talebin üzerinde arz yarattıklarının altını çizdi ve Türkiye'de sezonu yedi aya çıkarmanın önemini vurguladı.

Uluslararası sekiz kruvaziyer şirketin Türkiye temsilciliğini yapan Karavanmar Genel Müdürü Gianluigi Baltazzi, Türkiye'nin kruvaziyer sektöründe büyük grupların dikkatini çektiğini söyledi.

Baltazzi, "Yunanistan'ın en büyük grubu olan Louis Helenic Cruises, gemilerini İskenderiye yerine Kuşadası ve İzmir'e kaydırdı. Yeni gemilerin gelmesi arz yaratınca fiyatlar da geriledi. Mart ayı için bir kampanya yaparak 3 gece 4 gün Yunan adaları turunu vergiler dahil 99 Euro'dan sattık. Geçen yıl aynı dönemde 200 Türk yolcunun bindiği gemi, bu yıl bin yolcuyu aştı. Kuşadası çıkışlı Louis Majesty gemisi Nisan- Kasım ayları arasında 6 bin Türk turist ağırlayacak. Bu gemi aynı dönemde 100 bin yabancı turisti Türkiye kıyılarına getirecek'' diye konuştu.

"TÜRK PAZARINDA ARTIK ARZ VAR; TALEBİ BU SENE GÖRECEĞİZ"

Bu yıl talebin karşılanması amacıyla gemi kapasitesi anlamında arzı da artırdıklarını belirten Baltazzi şöyle konuştu:

"Kuzey Afrika'da yaşanan siyasi durumlar nedeniyle İsrail ve Mısır destinasyonlarına dönük seferler iptal edilerek Yunanistan ve Türkiye seferleri cruise programına dahil edildi. Bu ortalama 15-20 bin kapasite artışı yarattı. Bunun tamamı Türkiye'de karşılanmayacak belki ama Türkiye'de daha çok arz verileceği ortada.

Türk pazarı dinamik bir pazar. Bugüne kadar hep arza endeksli talebi görebildik. Arz çıktıkça talepte artacak mı bu sene yaşayarak bunu göreceğiz. Eskiden talep varken arz yaratamıyorduk; şimdi bakalım arz var, talep olacak mı?

Kurvaziyerde daha yolun başındayız ama Türkiye turizmde dinamik bir ülke. Geçen yıl yaklaşık rakamlar 30 bin civarındaydı. Bir pazarı büyütmek için o pazarın bulunduğu limandan kalkmak gerekiyor.

İsrail ve Mısır seferlerinin iptali nedeniyle İzmir'i de ekledik. İstanbul ve İzmir'in de içinde olan bir güzergah çıkardık. İzmir oldukça büyüdü. Büyük gemilerin de içinde olduğu 300 küsur sefer yapılacak ki bu 600 bin kişi demek. Kuşadası ve İstanbul zaten bilinen limanlar."

YUNANİSTAN'DA LİMAN ÜCRETLERİ DAHA UYGUN

Son günlerde liman ücretlerinin artırıldığına dikkat çeken Baltazzi, Yunan Limanları'nın fiyat açısından daha makul olduğunu belirtti. Buradaki işletmelerin genellikle belediyelerde olduğunu hatırlatan Baltazzi, "Orada fazla kâr amacı güdülmüyor. Bizde kimisi devlet kimisi ise özel liman ve çok daha pahalı. Ücretlerin 2-3 kat hatta bazı yerlerde 4-5 kat olduğunu söyleyebiliriz. Tabii biz de liman güvenlik ve işletme sistemi gayet güzel yürüyor" dedi.

KARAVANMAR, PAZARI BÜYÜTECEK

Karavanmar'ın geleceğe yönelik çalışmaları hakkında bilgi de veren Baltazzi pazarı daha da büyütmek istediklerini dile getirdi. Birkaç hafta içinde altyapı yatırımlarına başlayacaklarını belirten Baltazzi, online sistemler üzerinde çalıştıklarını da söyledi. Baltazzi şöyle devam etti:

"Acentelerin direkt link ederek bizle muhatap olmadan rezervasyon yapabildikleri bir sistem kuracağız. Bu üçlü bir sistem. Biz varız, armatör şirketi ve acentenin sistemi var. Üçünü birbiri ile koordine ederek rezervasyon işlemlerini ayarlayabiliyorsunuz. Pazarlamamız biraz daha bu kanala kayacak."

"SEZON YEDİ AYA ÇIKMALI"

Baltazzi, haziran, ağustos ve eylülü tek sezon olarak görmenin hata olacağını dile getirirken pazarı 7 aya yaymak gerektiğinin altını çizdi.

Nisan ayında promosyon yaparak 1.200 kişilik bir talep oluşturduklarının altını çizen Baltazzi, "İki ay önce sorsaydınız bunu yapamayız derdik. Demek oluyormuş. Türk pazarına fiyat cazibiyeti verirseniz Nisan yerine bu Mart'ta da başlardı. Demek ki pazarda bu gidiyor" dedi.

Kaynak: Turizmdebusabah.com - Mehmet GÜNELİ

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim