• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Bandırma Doğalgaz Çevrim Santrali açıldı

Bandırma Doğalgaz Çevrim Santrali açıldı
Enerjisa Bandırma Doğalgaz Çevrim Santrali Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katılımıyla açıldı.

Bandırma Doğalgaz Çevrim Santrali açıldı

Enerjisa Bandırma Doğalgaz Çevrim Santrali Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katılımıyla açıldı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, “2015 yılında Enerjisa'nın toplam 5 bin megavat kurulu güce ve en azından 6 milyon aboneye ulaşmasını hedefliyoruz” dedi. Güler Sabancı, Enerjisa Bandırma Doğalgaz Çevrim Santralinin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, onurlu ve gururlu bir gün yaşadıklarını belirterek, “Burada Sayın Başbakanımıza özel teşekkürlerimiz var. İki yıl önce kendisine 'Bandırma'da böyle bir proje yapacağız, temel atmaya gelir misiniz?' dedim. 'Siz yapın da ben açılışa geleyim' dedi. Her zamanki gibi Sayın Başbakanımıza sonsuz teşekkürlerimiz var” diye konuştu. Sabancı Holding olarak enerji sektörüne çok önem verdiklerini ve çok büyük yatırım yaptıklarını ifade eden Sabancı, bugün açılışını yaptıkları santralin, alım garantisi olmadan, yani serbest piyasaya dayalı ve serbest piyasaya güvenerek yapılmış en büyük özel sektör santrali olduğunu söyledi.

PROJE 550 MİLYON AVROYA GERÇEKLEŞTİ

Güler Sabancı, şöyle devam etti:

“2015 yılında Enerjisa'nın toplam 5 bin megavat kurulu güce ve en azından 6 milyon aboneye ulaşmasını hedefliyoruz. Bununla Türkiye elektrik piyasasının yüzde 10'una ulaşmayı hedefliyoruz. Bu şimdiki hedefimiz ama bütün bunların özünde Türkiye elektrik piyasasının bir lideri olmak istiyoruz. Objektif, şeffaf ve doğru yönetileceğine dair Hükümetimizin serbest piyasaya gösterdiği güvene ve desteğe inanıyoruz. Ben bu projeye Bandırma-1 diyorum, inşallah Bandırma-2'yi de yapmak istiyoruz. Bugün burada Bandırma-1'i açarken inşallah, Bandırma-2'nin de en azından fiziki temelini atmış olacağız. Bu projeyi 550 milyon avroya gerçekleştirdik. Bu doğalgaz santrali, bugün Türkiye'nin mevcut gücünün yüzde 2'sine tekabül ediyor.”

Sabancı, santral hakkında teknik bilgiler verirken de, santralin çevreye en uyumlu projelerden biri olduğunu bildirdi. Önümüzdeki süreçte enerji sektöründe çeşitli açılışlar yapacaklarını belirten Güler Sabancı, “Yani 2011 yılı Sabancı Topluluğu ve Enerjisa Şirketler Grubu için arka arkaya açılışlar yılı olacak. Sizi biraz yoracağız Sayın Başbakanım. Ama ülke için başarılı işler yapan bu arkadaşlarla birlikte, sizinle birlikte bu açılışları yapacağız, yapmayı arzuluyoruz” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim