• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Bandırma'ya Rotterdam modeli liman

Bandırma'ya Rotterdam modeli liman
Bandırma Belediyesi ile Rotterdam Liman İşletmesi arasında Bandırma’da kurulacak liman için sözleşme imzalandı. Yeni liman sayesinde 10 yılda 11 milyar euro’luk yatırım yapılacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur; kamu ve özel sektör temsilcileri ile Rotterdam’a çıkarma yaptı.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Port of Rotterdam CEO’su Allard Castelein 3 günlük teknik gezi sonrası Bandırma’da hayata geçecek temiz sanayi ve çevreci liman konusunda iyi niyet sözleşmesi imzaladı. İyi niyet anlaşması imza toreninde PwC’nin Hollanda Turkiye Masası Başkanı Serkan Guner de hazır bulundu. Teknik gezide; Bandırma ilçesinde oluşacak kimya ve metal sektörleri kümelenmesi ve bütünleşik liman yatırımları konusunda incelemeler yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Rotterdam’da bir sanayi ve liman kompleksi işletme modeli olan Landlord sistemini, çevre ve güvenlik kontrol sistemini incelemeye geldiklerini belirtti. Uğur, şunları söyledi:

İhracat hedefi 2.5 milyar $

“Bandırma, jeopolitik ve coğrafi konumu itibari ile kimya ve metal sektörünün ilgi odağı. Burada yapılacak sanayi kumelenmesinin ve liman işletmesinin doğru planlanması, sahillerimizin, toprağımızın ve yaşam alanlarımızın korunması önemli. Port of Rotterdam Hollanda’da ve dünyanın birçok yerinde Landlord modelini başarıyla uyguluyor. Bu nedenle Port of Rotterdam ile Balıkesir Büyükşehir ve Bandırma Belediyesi olarak bir iyi niyet sözleşmesi imzaladık. Ziyarete katılan tüm kurumlarımız ve sanayicilerimizle müzakere edip eşgüdümle yatırımı hayata geçireceğiz. Düzenleyici ve denetleyici misyonumuzla Bandırma’da önümüzdeki 10 yılda 11 milyar euro yatırım ve yıllık 25 milyar dolar ihracat yapılmasını sağlayacağız. Bu esnada Ocaklar plajında da yüzebileceğiz” dedi.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza da, doğaya saygılı, çevreye duyarlı sanayi bölgeleri ve liman yatırımlarının mümkün olduğunu yerinde gözlemlemekten memnun olduklarını ifade etti.

deniz.jpg

blik.jpeg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim