• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Bankalar 2013'te sektörün üstüne gelecek

Bankalar 2013'te sektörün üstüne gelecek
İMEAK Deniz Ticaret Odası seçimlerinden sonra yapılan ilk meclis toplantısında konuşan Metin Kalkavan, 2013 yılının sıkıntılı geçeceğini söyleyerek, bankaların sektörün üzerine geleceğini belirtti.
İMEAK Deniz Ticaret Odası seçimlerinden sonra yapılan ilk meclis toplantısında konuşan, Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, 2013 yılının sıkıntılı geçeceğini söyleyerek, bankaların sektörün üzerine geleceğini belirtti.
 
Yusuf Sertkaya'nın "DTO'da artık muhalefet var" söylemini eleştiren, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, 10 Mayıs 2013 tarihinden itibaren muhalefet değil, sektörün bütünü olduğunu söyledi. Deniz Ticaret Odası Meclisi'ni TBMM ile karıştırılmamasını isteyen Kalkavan, her bireyin kendi muhaleftini yapma hakkı olduğunu ifade ederek şunları söyledi; "Yüzde 44 veya yüzde 56 olayı artık bitmiştir. Hepimiz sektörde varız, sektör içn çalışacağız. DTO'nun her bireyi, her meclis üyesi bizim için değerlidir. İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın 31 yıllık birikimi ve bir emeği var. Bu emekte, 10 yıllık çalışma bizim dönemimizde gerçekleşti. Bunu yok sayamazsınız. Konuşulanlara bakılırsa, bizim dönemimizde sanki hiç bir şey yapılmamış gibi yansıtılıyor" dedi.
 
BANKALAR  ARMATÖRLERİN ÜZERİNE GELECEK
 
Sektörde sıkıntıların devam ettiğini belirten, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, değerlerin düşmesine rağmen, borçların sabit olmasından dolayı, sektöre kredi veren bankaların, armatörlerin üzerine gelmeye başlayacağını kaydetti.
 
Sektördeki zor durumun gelecek senede devam edeceğini ifade eden Kalkavan, 20 Ağustos 2013 tarihinde yürürlüğe girecek olan Denizcilik Çalışma Sözleşmesi (MLC) ile yaşlı gemiler ve koster filosunun çalışmasının zor olacağını söyledi.
 
Hükümetin, karada hurda teşviği ile ömrünü doldurmuş kara araçlarını trafikten çektiğini belirten Kalkavan, aynı teşviğin denizde de uygulanmasını istedi. Hurda teşviği konusunda Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği'yle (GİSBİR) bir çalışma yaptıklarını söyleyen Metin Kalkavan, Tarım Bakanlığı'nın 10 metreye kadar olan eski balıkçı teknelerini toplayarak, "ruhsat iptali" ile teşvik sağladığını sözlerine ekledi.
 
Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim