• BIST 9079.97
  • Altın 2306.479
  • Dolar 32.3199
  • Euro 35.0359
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Banliyö tren seferlerine ara verilecek

Banliyö tren seferlerine ara verilecek
TCDD'nin Başkentray Projesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin alt-üst geçit ve köprü inşa çalışmaları nedeniyle 1 Ağustos 2011 Pazartesi gününden itibaren banliyö tren seferlerine ara verileceğini bildirdi.

Banliyö tren seferlerine ara verilecek

Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü, TCDD'nin Başkentray Projesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin alt-üst geçit ve köprü inşa çalışmaları nedeniyle 1 Ağustos 2011 Pazartesi gününden itibaren banliyö tren seferlerine ara verileceğini bildirdi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, TCDD'nin yürüttüğü Başkentray Proje ile "Ankara-Sincan banliyo hattı"nın metro standardına kavuşacağı ifade edildi. Başkentin demiryolu ve karayolu trafiğini rahatlatmak amacıyla mevcut demiryolu hattında yapılacak çalışmalar sonucunda banliyö hattı metro standardına getirilirken Ankara Büyükşehir Belediyesince demiryolu alt ve üst geçitleriyle köprü inşaa edilerek tüm hemzemin geçitlerin kaldırılacağının belirtildiği açıklamada, "TCDD ve Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentin demiryolu ve karayolu trafiğini rahatlatmak amacıyla mevcut demiryolu hattında çalışmalara başlıyor. Bu çalışmaların sağlıklı ve hızlı bir şekilde yürütülmesi amacıyla, Kayaş-Sincan hattında 1 Ağustos 2011 Pazartesi gününden itibaren banliyö taşımacılığına ara verilecek." denildi.

Ankara'lılara metro konforunda hizmet vermek üzere daha önce temin edilen ve hizmete giren yeni banliyö setlerinin yanı sıra, Başkentray projesi kapsamında mevcut demiryolu hatları tamamen yenileneceğinin anlatıldığı açıklamada, Ankara-Sincan arasında 5 hatlı, Ankara-Kayaş 4 hatlı hale getirileceği kaydedildi. Böylece, banliyö hattı ile diğer yolcu ve yük trafiği bir birinden ayrılacağının dile getirildiği açıklamada, söz konusu çalışmalar kapsamında TCDD tarafından Kayaş yönünde 13 adet, Sincan yönünde ise 2 adet karayolu altgeçidinin inşa edileceği vurgulandı.

TÜM HEMZEMİN GEÇİTLER KALKIYOR

Mevcut hatların tamamının alt-üstyapı ve elektro mekanik sistemleri ile banliyö hattında bulunan tüm istasyonların engelli vatandaşların kullanımına uygun şekilde metro standardında, modern mimari anlayışla yeniden inşa edileceğinin belirtildiği açıklamada, "Tüm istasyonlarda otomatik ücret-veri toplama (turnike), anons ve kamera sistemi kurulacak. Banliyö trenlerinin seferlerine ara verdiği süreçte, Ankara Büyükşehir Belediyesi de alt/üst geçit ve köprü inşa edecek. Bu çalışmalar kapsamında; Atatürk Orman Çiftliği Geçiti (AOÇ) olarak bilinen Gazi İstasyonu üst geçit köprüsü, TİGEM mevkiinde karayolu altgeçidi, Celal Bayar Bulvarı Hipodrom karayolu alt geçidi, Hipodrom Gazi Devlet Hastanesi yanı karayolu alt geçidi, Anadolu Bulvarında bulunan Marşandiz köprüsünün yıkılarak yeniden inşası, Şaşmaz üst geçit köprüsü inşa edilecek. Banliyö trenleri, Ankaralılara daha çağdaş demiryolu hizmeti vermek amacıyla başlatılan çalışmalar nedeniyle 1 Ağustos 2011-Pazartesi gününden itibaren ikinci bir bildirime kadar işletilemeyecek, ancak diğer anahat trenleri ile Yüksek Hızlı Trenlerin işleyişlerinde ise herhangi bir değişiklik olmayacak." ifadeleri kullanıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim