• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Baraj Gölü'nde tekne turu düzenlenecek

Baraj Gölü'nde tekne turu düzenlenecek
Baraj gölü manzaralı seyir teraslarını tamamlayan, gazino ve misafirhanede de düzenlemelerine devam eden Beydağ Belediyesi şimdi de baraj gölü içerisinde tekne turlarının düzenlenmesi için harekete geçti.

Beydağ Baraj Gölü'nde tekne turları düzenlenecek

Baraj gölü manzaralı seyir teraslarını tamamlayan, gazino ve misafirhanede de düzenlemelerine devam eden Beydağ Belediyesi şimdi de baraj gölü içerisinde tekne turlarının düzenlenmesi için harekete geçti.

Beydağ Baraj Gölü'nün iç sular arasında yer alması nedeniyle 2009 yılından beri Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı ile yazışmalar yapan Beydağ Belediyesi, baraj gölü içinde tekne turları düzenlenmesi için sonunda yetkiyi aldı. Beydağ Baraj Gölü içerisinde işleyecek teknelerle ilgili yetkilendirilen Beydağ Belediyesi, Denizcilik Müsteşarlığı'nca düzenlenen Bağlama Kütüğü yönetmeliğine göre göle tekne indirmek isteyen vatandaşların kayıtlarını yapacak. İç turizm açısından son derece büyük öneme sahip projede yer almak isteyen tekne sahipleri Beydağ Belediyesi'nin kapısını çalmaya başladı.

Beydağ'ın bölgenin parlayan yıldızı olması için Beydağ Barajı gibi önemli bir imkanı iyi değerlendirmek zorunda olduğunu belirten Belediye Başkanı Vasfi Şentürk; “Baraj gölümüz son derece büyük bir alana yayılmış durumda. Geçen sene geliştirdiğimiz proje ile baraj gölünde gezi tekneleri ile turların yapılmasının ilçeye büyük hareketlilik kazandıracağını düşündük. Tekne turları için yeterli derinlik ve yüzölçümüne sahip barajımızda Bağlama Kütüğü yönetmeliğine uyan ve belediyemizce kayıtları yapılacak teknelerle önümüzdeki aylardan itibaren tekne turlarını başlatacağız” dedi.

Kesinlikle Bağlama Kütüğü yönetmeliğine uygun durumdaki su taşıtları ile çalışacaklarını kaydeden Şentürk; “Denizcilik Müsteşarlığı tarafından yetkilendirilen Belediyemizde bu konuyla ilgili olarak Fen İşleri Müdürü Gürkan Gülen görevlendirildi. Teknelerin kayıtları belediyemizce yapılacak. Yönetmeliğin emrettiği standartlardaki tekneler kayıt edilecek. Bu konuyla ilgili yoğun başvuru alıyoruz” dedi. Tekne turları ile Beydağ'a olan ilginin daha da artacağına dikkati çeken Şentürk; “Baraj gölünün çevresine yaptığımız seyir terasları ve projesi hazırlanan gazino ile zaten barajdan en iyi şekilde yararlanmanın yollarını arıyorduk. Tekne turu projemizle de bu alanı bir cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Ailelerin hafta sonları gelip, rahatlıkla pikniklerini yaptıkları ve Beydağ Baraj Gölü'nün oluşturduğu eşsiz atmosferde tekne turları ile çalışma stresinden ve şehir gürültüsünden bir nebze de olsa uzaklaşabilecekleri önemli bir turizm değeri yaratmak istiyoruz. Tekne turlarının başlamasıyla birlikte büyük yoğunluk yaşanacak” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim