• BIST 9454.03
  • Altın 2503.803
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.823
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Barbaros Hayreddin Paşa göreve hazır

Barbaros Hayreddin Paşa göreve hazır
Türkiye'nin yeni sismik araştırma gemisi olan Barbaros Hayreddin Paşa gemisi, yarın Karaköy Limanı'nda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı bir törenle kamuoyuna tanıtılacak.

 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO), Polarcus firmasından satın aldığı ve bayrak değişimi ile Barbaros Hayreddin Paşa adını verdiği yeni sismik araştırma gemisi, 23 Şubat Cumartesi günü (yarın) Karaköy Limanı'nda BaşbakanRecep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı bir törenle kamuoyuna tanıtılacak.

TPAO, orijinal adı Polarcus Samur olan sismik araştırma gemisini doğalgaz ve petrol aramaları için Norveçli Polarcus firmasından satın aldı. Tersanede kırmızı-beyaza boyanan ve Barbaros Hayreddin Paşa adını alan gemiye Türk bayrağı çekildi. İki ve üç boyutlu sismik veri toplayabilen, yön ve pozisyon tayinini uydu haberleşmesi ile otomatik olarak yapabilen 84 metre uzunluğundaki gemide bir de helikopter pisti bulunuyor. Geminin,Karadeniz ve Akdeniz'de sondaj öncesi arama faaliyetleri kapsamında planlanan sismik veri toplama projeleri için yola çıkması bekleniyor.

-TPAO'NUN YAPTIĞI YATIRIM TÜRKİYE'NİN ENERJİ İHRAÇ EDEN ÜLKE OLMASI VİZYONU AÇISINDAN ÖNEMLİ-

Acente hizmetlerini Catoni Deniz İşleri A.Ş.'nin yürüttüğü gemiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Catoni CEO'su Serdar Ayırtman, "TPAO'nun yaptığı yatırım, Türkiye'nin enerji konusunda ithal eden ülke konumundan ihraç eden ülke konumuna geçme vizyonu içinde büyük önem taşıyor" dedi. Sismik araştırma faaliyetlerinin acentelikleri altındaki bir gemi aracılığıyla sürdürülecek olmasından büyük mutluluk duyduklarını vurgulayan Ayırtman, "Enerji projelerinin sağlıklı ve sorunsuz yürütülmesi konusunda üstlendiğimiz rolden gurur duyuyoruz. Sismik araştırma gemimiz faaliyetleri çerçevesinde Catoni'nin en iyi standartlardaki acentelik hizmetlerinden yararlanacaktır" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim