• BIST 9548.09
  • Altın 2498.055
  • Dolar 32.4897
  • Euro 34.5317
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Barış Havacılık uçuş akademisi faaliyete başladı

Barış Havacılık uçuş akademisi faaliyete başladı
Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden eğitim ruhsatı alan Barış Havacılık Uçuş Akademisi Adana'da faaliyete başladı.

 

Türkiye'de pilot yetiştiren 5 merkezden biri olan akademide, öğrenci olmanın ortalama bedeli 50 bin Euro.
 
Adana Havalimanı'nda bin 500 metre karelik alanda inşa ettiği hangarda, pilot eğitiminin yanında Avrupa Havacılık Otoritesi EASA / JAA yetkili bakım ve onarım çalışmaları da yapılacak. Uçuş akademisinin tanıtımını yapan Barış Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, 2011 yılında başladıkları kuruluş çalışmalarının aldıkları 'eğitim ruhsatı' ile tamamladıklarını kaydetti. Bu yetkiyle, Türkiye ve dünya sivil havacılığının değişmez aktörleri pilotları yetiştirmek için yola çıktıklarını belirten Baş, gelişen sivil havacılık sektöründe pilotlara olan ihtiyacın da arttığını söyledi. Türkiye'nin bu konudaki açığını kapatmak için her yıl 300 ila 500 pilotun yetişmesi gerektiğini vurgulayan Baş, "Dünyadaki pilot açığı ise 20 bindir. Bu ihtiyacın karşılanmasına katkıda bulunmak için ruhsat almayı bekledik ve ruhsatı da alarak pilot eğitimine başladık." dedi.
 
Pilotların yetişmesinde, geniş bilgi birikimi ve uçuş eğitimine ihtiyaç olduğunu hatırlatan Baş, aktiviteleri çerçevesinde Çukurova Üniversitesi de dahil, çeşitli yabancı dil eğitim kurumları ve psikoteknik kurumlarıyla protokoller yaptıklarını ifade etti. Önümüzde ki yıllarda bölgede hizmet verecek hava taksi; yani yolcu ve kargo taşımacılığını da gerçekleştireceklerini anlatan Şaban Baş, akademiye ortalama kayıt ücretinin 50 bin Euro olduğunu dile getirdi. Uçuş lisansı almak isteyenlere 3-5 ay, hava yollarına geçecek pilot adaylarının ise 15 ila 18 aylık eğitimlere tabi tutulduğunu aktaran Baş, Adana'da verilecek eğitim ile bölgesel havacılığın destekleneceğini kaydetti. 
 
İki dershane, 3 uçuş ve 10 diğer ders öğretmeni olmak üzere 23 personelle başladıklarını söyleyen Baş, şöyle devam etti: "Türkiye'de havacılık sektörü hızlı bir şekilde ilerliyor. Adana Havalimanı'nın geçen yıl Ağustos ayı giriş–çıkışı yaklaşık 400 bin yolcu. Bölgede çok büyük bir potansiyel mevcut. Çukurova Bölgesel Havalimanı yapılıyor. Sadece uçak almak marifet değil. Sektörde pilot ve teknisyen yetiştirmek de önemlidir. Biz pilot yetiştireceğiz. Kayseri, Eskişehir gibi birçok yerde teknisyen eğitimi veriliyor. Bölgesel havacılığın mutlaka canlandırılması lazım. Komşu illerle sorunlar var. Karadan gidilmiyor, hava köprüsünün mutlaka kurulması gerekiyor. Bu anlamda attığımız bu adım büyük anlam taşıyor."
 
7 milyon TL sermaye ve 5 uçakla pilot eğitimlerini sürdüreceklerine işaret eden Baş, pilot adaylarında lise mezunu, İngilizce ve bilgisayar bilmek gibi özelliklerin arandığını sözlerine ekledi. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın akademinin ilk öğrencisi olduğu tanıtım programına Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ve çok sayıda davetli katıldı.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim