• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Barış Tozar start verdi, projeler başlıyor

Barış Tozar start verdi, projeler başlıyor
Deniz Ticareti Genel Müdürü Doktor Kaptan Barış Tozar görevine başlar başlamaz Türk denizciliğine ve denizcisine hizmet edecek bir çok projeyi uygulamaya koymaya başladı.

Deniz Ticareti Genel Müdürü Doktor Kaptan Barış Tozar görevine başlar başlamaz Türk denizciliğine ve denizcisine hizmet edecek bir çok projeyi uygulamaya koymaya başladı.

Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü personeli harıl harıl proje çalışmaları yapıyor. 1 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen hazırlanan 10 ayrı projenin kısa vadede hayata geçirileceği, orta vadede 15 proje daha hazırlandığı gelen bilgiler arasında.

Bu projelerden dikkat çekenlerden bir tanesi “Tekne Park Projesi”. Dr. Barış Tozar'ın 2005 yılında Kıyı Emniyeti Genel Müdürü iken İstinye için oluşturduğu, planladığı ve adını koyduğu bir proje idi. Bu proje biraz daha değişik bir konseptte fakat aynı isimle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından da uygulamaya konulan bir projeydi.

Bu projenin amacı tekne parkların tüm yurtta yaygınlaşmasını sağlayarak büyük, küçük teknelerle denizin herkes tarafından kullanılmasını sağlamak. Havacılıkta olduğu gibi denizleri de artık belirli bir kesimin kullanımından halkın ve amatör denizciliğin hizmetine sunmak...

Dr. Kapt. Tozar, ülkemizdeki marinaların kapasiteleri ve ücretlendirmeleri dikkate alındığında amatör denizcilik için önemli bir hizmet olacak tekne park projesi için Deniz ve İç Sular Genel Müdürlüğü ile Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğünden teknik personellerle bir çalışma grubu oluşturulduğunu ifade etti. Barış Tozar oluşturulan bu çalışma grubu ile proje kapsamında öncelikle; ihtiyaç olan uygun yerlerin belirlenmesi, tekne parkların oluşturulması ile ilgili finansal kaynak ve yapım modellerinin belirlenerek işletim usul ve esaslarının belirleneceğini ve ivedilikle projenin ilgili paydaşlarıyla birlikte çalışılarak faaliyete geçeceğini ifade etti.

Dr. Barış Tozar bu proje ile bağlama yer sorununa ucuz ve kalıcı çözüm sağlanacağını, belediye ve sahil bölgelerinde artı istihdam oluşturulacağını, ayrıca birçok kıyımızda yaşanan kontrolsüzlüğün ortadan kalkacağını ve sahillerdeki kirli görüntü ve çevreye zarar veren atıkların oluşturduğu unsurların önleneceğini ifade etti. Tozar bu proje ile kontrolsüz, niteliksiz ve kanunsuz işletmeciliğin de varlığının sonlandırarak kayıt dışına giden ekonomik değerin kayıt altına alınacağını ekledi.

Barış Tozar, tekne parkların uygun olanlarının kıyıdan belirli bir mesafede olacağını ve böylelikle bu projenin sadece amatör denizcilere değil tüm vatandaşlarımıza hizmet edeceğini; deniz kıyısındaki düzensiz yanaşmalardan dolayı oluşan göz kirliliğinin ortadan kalkacağını ve bu proje ile hem denizdeki hem de karadaki vatandaşımıza denizi en iyi şekilde kullanma imkânı vereceğini söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim