• BIST 8886.87
  • Altın 2238.808
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.1125
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Bartın Üniversitesi'ne 'Yat kaptanı' yetiştirme yetkisi

Bartın Üniversitesi'ne 'Yat kaptanı' yetiştirme yetkisi
Bartın Üniversitesi bünyesindeki Meslek Yüksekokulu Yat İşletme ve Yönetimi Programı, teknik alt yapının tamamlanmasının ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yat kaptanı yetiştirmek için yetkilendirildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu yat kaptanı yetiştirecek. Bartın Üniversitesi bünyesindeki Meslek Yüksekokulu Yat İşletme ve Yönetimi Programı, teknik alt yapının tamamlanmasının ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yat kaptanı yetiştirmek için yetkilendirildi.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metin Tunay, verilen yetkinin Yalova ve Gerze Meslek Yüksekokuu'yla birlikte sadece Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda olduğunu söyledi. Prof. Dr. Tunay, öğrencileriyle birlikte Bartın halkına yönelik yat kaptanlığı ve gemicik kursları verebileceklerini de belirterek, “Yüksekokulumuzun Kurucaşile’de bulunan Yat İşletme ve Yönetimi programı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından "yat kaptanlığı eğitimi" verme yetkisi almıştır. Teknik alt yapımızı tamamladıktan sonra yapmış olduğumuz başvuru sonuçlandı. Bakanlık tarafından yapılan denetlemede program yeterliliğimiz incelenmiş ve başvurumuz kabul edilmiştir.

Yüksekokulumuz, 11 Mart 2015 tarihi itibariyle yat kaptanlığı eğitimini vermeye yetkili kılınmıştır. Bu imkândan geçmiş dönem mezunlarımız da yararlanacaktır. Mezun öğrencilerimiz 6 ay deniz stajının ardından bakanlık sınavına girerek yat kaptanı olma imkânına kavuşacaktır” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim