• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Bartın'da Gemi İnşa Çalıştayı başlıyor

Bartın'da Gemi İnşa Çalıştayı başlıyor
Bartın Üniversitesi, Batı Karadeniz Bölgesinin gemi inşa sektörünü geliştirmek için harekete geçti. Bu doğrultuda, Bartın Üniversitesi ve BAKKA tarafından bugün ( Batı Karadeniz Gemi İnşa ve Entegre Sanayi Çalıştayı’nın ikincisi yapılacak.

Bartın Üniversitesi, Batı Karadeniz Bölgesinin gemi inşa sektörünü geliştirmek için harekete geçti.  Bu doğrultuda, Bartın Üniversitesi ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından bugün (30 Ocak) Batı Karadeniz Gemi İnşa ve Entegre Sanayi Çalıştayı’nın ikincisi düzenlenecek. Bartın Üniversitesinde gerçekleştirilecek olan Çalıştay, sektör paydaşlarını da bir araya getirmiş olacak.

Bartın Üniversitesi, Batı Karadeniz Bölgesinin ekonomik tarihinde önemli bir yeri olan gemi inşa sanayinin geliştirilmesi için çalışmalara devam ediyor. Bartın Üniversitesi ile BAKKA iş birliğinde 30 Ocak Çarşamba günü Bartın Üniversitesinde gerçekleştirilecek olan Batı Karadeniz II. Gemi İnşa ve Entegre Sanayii Çalıştayı, sektör paydaşlarını bir araya getiriyor.

Çalıştayın son toplantısında, Batı Karadeniz coğrafyasının gemi inşa alanında tarihten gelen eşsiz bir birikim ve gelişim potansiyeline sahip olduğunu belirten Çalıştay Başkan Vekili, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mete Gündoğan, “Dünyadaki gelişmelere paralel olarak özellikle 2000’li yıllarda Batı Karadeniz Gemi İnşa ve Entegre Sanayii, bölgede ciddi bir istihdam ve katma değer yaratmıştır. Bununla birlikte sektörün gelişimi mevcut küresel şartların etkisiyle sekteye uğramış ve tamamlanamamıştır. Üniversitemiz bu bağlamda, hem bölgemizdeki gemi ve entegre sanayiinin yeniden canlandırılıp yapılandırılmasına hem de üniversite-sanayi iş birliğinin çalıştırılmasına hizmet etmek için harekete geçmiştir. Bu çalıştayımızda Batı Karadeniz Gemi İnşa ve Entegre Sanayiinin sektör analizini sizlerle paylaşarak sektörün olanaklarını, sorunlarını ve perspektifini ortaya koyacağız.” diye konuştu.

www.ulasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim