• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Bartn Limanı vergi sıralamasında Bartın ikincisi oldu

Bartn Limanı vergi sıralamasında Bartın ikincisi oldu
Bartın Belediyesi'nin işletmesini yürüttüğü Bartın Limanı, 2013 Kurumlar Vergisi'nde 470 bin TL ile Bartın ikincisi oldu.

5 yıl önce 800 bin ton yük kapasitesiyle çalışırken işletmecisi Bartın Belediyesi tarafından kapasitesi 1 milyon 800 bin tonluk yük kapasitesine ulaşan Bartın Limanı Kurumlar Vergisi ikincisi oldu.

Bartın Defterdarlığı’nın açıkladığı 2013 Vergi Rekortmenleri listesinde Bartın Limanı 2 milyon 350 bin liralık gelirle devlete 470 bin lira vergi ödeyerek ikinci sırada yer aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 2009 yılında göreve geldiklerinde 800 bin ton kapasite olan Bartın Limanı’nda elleşen yük tonajı kapasitesini 1 milyon 800 bin tona çıkardıklarını belirterek bu başarıyla elde edilen gelirin Bartın halkına hizmet olarak en güzel şekilde geri döndüğünü söyledi.

İşletmesini yaptıkları Bartın Limanı’na yaptıkları yatırımlar neticesinde firmaların da taleplerini karşılayacak duruma getirdikleri limanı, talepler doğrultusunda 7 gün 24 saat hizmet verecek düzeye çıkardıklarını açıklayan Başkan Akın, gelişen teknoloji ve yeniliklere uygun şekilde yaptıkları yatırım ve çalışmalarla limana gelen gemi sayısı ve liman içerisinde elleşen yük tonajı kapasitesinin arttığını belirtti.

Bartın Limanı’nın 1 milyon 800 bin ton kapasiteyle çalıştığını ifade eden Akın, “Bartın Belediyesi olarak bu sayede artan gelirlerimizi de Bartın’ımız ve değerli halkımız için hizmete dönüştürmeye devam ediyoruz. Bartın Belediyesi olarak, Bartın Defterdarlığı’nın bu yıl açıkladığı 2013 yılı Vergi Rekortmenleri listesindeki rakamlara göre ise kapasitemizi daha da yükselterek limanımızı çok daha iyi bir noktaya getirdiğimiz görülmektedir. Buna göre, 2013 yılında elde ettiği 2 milyon 350 bin lira gelirle devlete 470 bin lira vergi ödeyerek ikinci sırada yer alan Bartın Belediyesi Liman İşletmesi, memleketimiz için son derece önemli ve büyük bir başarıya daha imza atmıştır. Liman işletmemiz, Defterdarlığın 2011 yılında yayınlanan listesinde ise 55 bin liralık vergi ile 29. sırada yer almıştı.” dedi.

Bakanlar Kurulu tarafından 10 Haziran 1966 tarihinde alınan bir kararla liman işletmeciliğinin Bartın Belediyesine verildiğini hatırlatan Başkan Akın, “Limanımız bizim dönemimize kadar bu listede yer alamamıştır. Şuan hedefimizde kapasitemizi 2,5 milyon tona çıkarmak var. Ayrıca Ro-Ro İskelesi yapımı ile ilgili çalışmalar da yapıyoruz. 2009 yılından beri, halkımızın emanetine sahip çıkarak, Bartınımıza ve değerli halkımıza layık olduğu bu güzel ve büyük hizmetleri vermenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Öte yandan Bartın Limanı 1 milyon 430 bin liralık gelirle devlete 286 bin lira vergi vererek 2012 Vergi Rekortmenleri listesinde de 4. sırada yer almıştı.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim