• BIST 9470.25
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Başaran Bayrak: GYİB olarak 400 üyeye ulaştık

Başaran Bayrak: GYİB olarak 400 üyeye ulaştık
Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği(GYİB) Başkanı Başaran Bayrak, GYİB’in 76 üyeyle faaliyetlerine başladığını söyleyerek, “Bugün 400’e yakın üyemiz mevcut” dedi.

Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, Ekonomi Bakanlığı bünyesinde kurulduklarını, çatı kuruluşlarının TİM olmakla birlikte Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği olarak Deniz Ticaret Odası (DTO)’nı TİM’le birlikte kendi çatı kuruluşları olarak kabul ettiklerini söyledi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Nisan ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği (GYİB) Başkanı Başaran Bayrak,  GYİB’in 2010 yılında faaliyetlerine başladığını söyleyerek, “Gemi ve yat sektörünün uluslararası pazarlarda rekabet gücünü geliştirmesi, gemi ve yat sektörünün uluslararası alanda tanıtılması, tasarım yarışmaları düzenlenmesi gibi çalışmalara imza attık. Yurt içi ve yurt dışı fuar organizasyonları ve sektöre dair istatiksel verilerin toplanması ve analizi konularında çalışmalar gerçekleştirdik. Birliğimiz İstanbul Gemi Yat İhracatçıları Birliği olarak kuruldu fakat daha sonra yapmış olduğumuz müracaatta İstanbul’u kaldırarak Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği olarak değiştirdik . Yani bütün Türkiye’yi kapsayan tek bir birliğiz” dedi.

2014 yılının ilk 3 ayında toplam ihracatın 240 milyon 916 bin dolar olarak gerçekleştiğine işaret eden Bayrak, “Bir önceki yılla mukayese edildiği zaman 303 milyon 876 milyon dolardı. Yani değişim negatif yönde gerçekleşti. Yalnızca mart ayında 97 milyon 200 bin dolarlık ihracatımız söz konusu, bu da 5.1 olarak artı yönde değişti. İhracatımız yüzde 24’le Norveç, yüzde 18’le Malta, yüzde 9’la Kayman Adaları ve yüzde 7’yle Marshal Adaları’dır” diye konuştu.

76 ÜYEYLE BAŞLADI, 400 ÜYEYE ULAŞTI

Gemi ve Yat İhraçatçılar Birliği'nin 76 üyeyle faaliyetlerine başladığını söyleyen Başaran Bayrak, “Bugün 400’e yakın üyemiz mevcut. Bu  üyelerin sadece 171 tanesi genel kurula katılma hakkı elde etmiştir. 24 Nisan’da genel kurulumuz var” şeklinde konuştu.

Haber: Sinan SAYGI - Deniz Haber Ajansı

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim