• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Başaran Ulusoy: TÜRSAB'ın 11 değil 5 tane şirketi var

Başaran Ulusoy: TÜRSAB'ın 11 değil 5 tane şirketi var
TÜRSAB Başkan adayı Firuz Bağlıkaya'nın "TÜRSAB'ın 11 tane şirketi ve 185 milyon liralık mali riski var" açıklamasına Ulusoy'dan yanıt geldi.

Düzenlediği basın toplantısı ile projelerini açıklayan ve Ulusoy'a eleştirilerde bulunan Firuz Bağlıkaya, TÜRSAB'ın 11 tane şirketi bulunduğunu, Ulusoy'un ise bu şirketlerin 8 tanesinde yönetim kurulu başkanı veya genel müdür, üç tanesinde ise yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığını belirtimişti. Bağlıkaya ayrıca, TÜRSAB'a bağlı şirketlerin mali riskinin ise 185 milyon lira olduğunu iddia etmişti.

ULUSOY: SADECE 5 ŞİRKET VAR

Hürriyet'ten Burak Coşan'a konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise TÜRSAB’a ait 5 şirketin olduğunu söyledi. Bunların dışında TÜRSAB’ın bazı iştirakleri de olduğunu belirten Ulusoy, “Bu iştiraklerde TÜRSAB’ın payı binde 1’i geçmez. Söyledikleri şirketler bizim kurduğumuz şirketler değil. Denildiği gibi 185 milyon lira gibi bir risk yok. 100 milyon lira değerinde yeni TÜRSAB binamızı inşa ettik. Bunun için 10 yıl vadeli 35-40 milyon lira civarında bir kredi kullandık. İnşa ettiğimiz binanın maliyetini kira öder gibi ödeyeceğiz. Binanın bilgisayar sistemine giden para sadece 2.2 milyon dolar” dedi.

Müzeler için bu zamana kada 40 milyon lira harcama yapıldığını vurgulayan Başaran Ulusoy, “Elimizde 35 milyon liralık müze bileti var. Senede 450 milyon liralık bilet alınıyor. Bunlardan haberleri bile yok. Müze ihalesi için 30 milyon liralık teminat mektubu verildi. Ben de şahıs olarak kefil oldum. Bir kurumun ve kişinin itibari ile oynanıyor” diye konuştu. Ulusoy, şirketlerin hiçbirinde mali müşavir ortağın bulunmadığını söyledi.

250 MİLYON DOLARLIK KURUM

Göreve geldiğinde kurumun 1 milyon lira borcu olduğunu söyleyen Başaran Ulusoy, “TÜRSAB’ı 250 milyon dolarlık bir kurum haline getirdik. Eğer bu mali güce ulaşılmasaydı Türkiye’nin dört bir yanında 38 bölgede teşkilat kuramazdık. Şu anda 20 milyon lira bankalarda TÜRSAB’ın parası var. Sadece kurumun verdiği teminat mektuplarının değeri 50 milyon TL. Böyle bir müessesenin ticari sırları ortaya dökülmemeliydi. Kurumun ve şahsımın itibari ile oynanıyor” dedi.

TÜRSAB vakfı tarafından 450 öğrencinin okutulduğunu belirten Ulusoy, “Lütfi Kırdar ve Kuşadası Kongre Merkezi’nde 75 milyon dolarlık mal varlığımız var. Sigorta şirketimizin değeri 100 milyon TL. Bütün bunları kurumun parasına dokunmadan gerçekleştirdik. Şahsımın mal varlığını açıkladım. Başkan adayı olanlar da şirketlerinin bilançosunu açıklamalı” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim