• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Başbakan Ahmet Davutoğlu Edirne'de konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu Edirne'de konuştu
Başbakan Davutoğlu, Edirne’de partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Toplantıda Edirne'ye hızlı tren projesi yapılacağının sinyallerini verdi.

Edirne’de partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda birçok konuyu açıklığa konuşturan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Edirne için düşünülen projelerden de bahsetti.

Davutoğlu: "Edirne’yi Balkanlara ve Avrupa’ya açılan merkez yapacağız. Edirne’ye hızlı tren projesi yapılıyor, mutlaka gerçekleşecek. Edirne’ye havaalanı mutlak bir zarurettir. İnşallah Edirne’ye havaalanı da kazandıracağız. Edirne’nin bütün köprüleri aydınlatılacak. Edirne ışıl ışıl bir kültür şehri olarak tanınacak. Tarihi Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı stadyum belediye ile yeniden inşa edilecek.

Hiçbir tarihi eserden tek bir çakıl taşı dahi düşürülmeyecek.  Her bir tarihi eseri koruyacağız. Roman kardeşlerimize dönük olarak da özel bir çaba içindeyiz. Trakya Üniversitesi’nde araştırma merkezi kuracağız. Ahilik geleneğinin Arasta çarşısında devam etmesi. Her sabah önce namaz sonra dua. Bugün sabah da böyle bir duada Edirneli esnaflarımızla birlikteydik. Her birimiz, Belediye Başkanlığı kapısını açarken, bütün belediye başkanlarımıza çağrıda bulunuyorum. Bu gelenekleri kendi belediyenizde ihya edin. Ahi Evran duası ile açılsın bütün belediyeler. Millete hizmet etmek ve helal bir şekilde hizmetleri topluma yaymak için dualarla açalım belediyeleri. Rize’de sayın cumhurbaşkanımızın doğduğu köye ziyaret edip dedesine dua etmek onurunu da yaşadık." diye konuştu.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim