• BIST 9079.97
  • Altın 2322.425
  • Dolar 32.3226
  • Euro 34.9404
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Başbakan Ahmet Davutoğlu'dan Vize Açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu'dan Vize Açıklaması
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Polonya'ya vizeleri kaldırma kararı aldık" dedi. Ayrıca Polonya'dan THY seferlerinin arttırılması ve AB'nin Şengen vize uygulamasının kaldırılmasına destek konusunda söz aldıklarını söyledi.

Polonya temaslarına Polonya Başbakanı Ewa Kopacz ile başbaşa ve heyetler arası görüşme ile başlayan Davutoğlu görüşmelerde alınan vize kararını önceki akşam açıkladı. 

Türkiye-Polonya ilişkilerinin 600. Yılı Kapanış Etkinliği kapsamında Varşova'daki Ulusal Opera Binası'nda gerçekleştirilen 600.Yıl Konseri ve Resepsiyonu öncesi iki başbakan buluştu. Türkiye'nin evsahipliğinde gerçekleşen Konser ve Resepsiyon öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu Polonya Başbakanı Ewa Kopacz'ı kapıda karşıladı. Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan'ın da eşlik ettiği iki başbakan konukları selamladıktan sonra kürsüye çıktı. 

Polonya'ya vizeleri kaldırma kararı aldık

"Vefakar Polonya 1923'te Türkiye'yi tanıyan ilk Avrupa ülkesi oldu" diyen Davutoğlu, "Bütün Türk milleti adına söylüyorum. Polonya'nın bağımsızlığı bizim bağımsızlığımızdır. 600. yıl kutlamaları bitmiş olabilir ama Türkiye - Polonya dostluğu kıyamete kadar sürecek, tarihteki yerini her zaman alacaktır. Burada size bir hediyem olacak. 600. yıl hediyesi olarak Polonya'ya vizeleri kaldırma kararı aldık" dedi. Davutoğlu'nun bu sözleri salonda bulunan Polonyalılar tarafından sevinçle karşılandı. Davutoğlu buna karşılık Polonya'dan THY seferlerinin arttırılması ve AB'nin Şengen vize uygulamasının kaldırılmasına destek konusunda söz aldıklarını belirtti.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim