• BIST 9778.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Başbakan Davutoğlu Mersin'de konuştu

Başbakan Davutoğlu Mersin'de konuştu
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mersin'de, Edip Burhan Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 5. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, kongrede Mersin ile ilgili projeleri de anlattı.

Hızlı tren hattının en geç 2016'da Mersin'e bağlanacağını ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Benim doğduğum şehir Konya, Toroslardan geçerek inşallah Karaman üzerinden en kısa zamanda hızlı trenle en geç 2016'da Mersin'e bağlanacak. Bu projeyle İstanbul-Konya-Karaman-Mersin bağlanacak. Yörük obaları o dağlara develerle, koyunlarla çıkan yörük obalarının çocukları, torunları tünellerle hızlı trenle o dağlara selam verererek Konya'ya gidecek, Konya'dan Mersin'e inecek. Ama hızlı tren burada durmayacak, Mersin'den Osmaniye, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa Habur'a kadar gidecek. Bu da milletin kardeşliği projesi, oralardan buralara gelen Kürt kardeşlerimizle Türkmen kardeşlerimiz omuz omuza Konya'dan Torosları aşarak Mersin'e Çukurova'yı geçerek, Gaziantep üzerinden Şanlıurfa'ya ulaşacak. İşte bu, en büyük milli birlik ve beraberlik projesidir. Birileri aramıza düşmanlık sokmaya çalışırken biz 'Türk, Kürt ebediyen kardeştir, kardeş olacaktır' diyeceğiz."

Başbakan Davutoğlu, Mersin'de siyaset yapanların bir kısmının bir taraf adına diğer tarafı dışladığını ama AK Parti'nin kimseyi dışlamadığını ifade etti.

"Biz de Mersin'i ezeli ve ebedi kardeşlik şehri ilan ediyoruz" diyen Davutoğlu, hangi kökenden, mezhepten olursa olsun bu vatanın her bir köşesini temsil edenlerin ezelde kardeş olduklarını, kıyamete kadar da kardeş olacaklarını vurguladı.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim