• BIST 9789.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Başbakan Erdoğan'dan balkon konuşması

Başbakan Erdoğan'dan balkon konuşması
Yapılan seçimde büyük zafer kazanan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan beklenen balkon konuşmasını gerçekleştirdi.

Başbakan Erdoğan'dan 3. balkon konuşması

Yapılan seçimde büyük zafer kazanan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan beklenen balkon konuşmasını gerçekleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Aziz Milletim, sevgili kardeşlerim, değerli yol arkadaşlarım, burada Ankara'dan Adalet Kalkınma Partisi Genel Merkezi'nden tüm arkadaşlarımla hepinizi muhabbetle selamlıyorum. 81 vilayetimizi 780 bin km'nin her bir zerresini 74 milyon Türkkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hepsini sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

Tokyo'dan Viyana'ya kadar Paris'ten, Toronto'ya kadar, 5 kıtadaki tüm Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarını tüm soydaşlarımızı buradan selamlıyorum. Türkiye'den gelecek haberleri büyük bir heyecanla takip eden Bağdat, Şam, Beyrut, Kahire, Tunus, Saray Bosna, Üsküp, Bakü, Lefkoşa ve diğer tüm dost ve kardeş ülke başkentlerini dost ve kardeşlerimizi buradan muhabbetle selamlıyorum.

12 Haziran 2011 seçim sonuçları ülkemize milletimize bütün coğrafyamıza tüm dünyaya hayırlı olsun. Bu sonuçlar, inşallah bölgemizde ve dünyada barışa adalete huzur ve istikrara katkı sağlasın diylorum. Bütün milletimi bugün katılım noktasında gösterdikleri özellikle cesaret ve ciddiyet noktasında sandığa giden ve oy kullanan tüm vatandaşlarıma yürekten şükranlarımı sunuyorum.

Uzak diyarlardan gelip vatanında oy kullananan kardeşlerimize şükranlar4ımı sunuyorum. Seçimlerde görev alan tüm kamu görevlilerine güvenlik güçlerine sandık görevlilerine müşahidlere ayrıca teşekkür ederim. Adalet ve Kalkınma Partisi olarak bugün çok farklı heyecanları aynı anda yaşıyoruz. Bir kez daha Türkiye'deki her iki seçmenden 1'inin oyunu almış olmanın heyecanını yaşıyoruz.

Kardeşler, çatlamasın, onları da kucaklayacağız. Onları da aramıza alacağız. Zira, böyle yaptığımız için kucakladığımız için demokrasi tarihimizde çok partili dönemde nadir rastlanan bir biçimde 3. dönem milletimizden yetki almanın heyecanını yaşıyoruz. Biz vurmaya değil sevmeye geldik. Karşılık bulduğumuzda aynen bu yola devam ederiz, karşılığını bulmazsak cevabını verir geçeriz. 22 Temmuz'da 16 milyon kişinin oyuna mazhar olmuşken bugün oyumuzu 5 milyon arttırarak 21 milyon seçmenin oyunu almanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. 22 Temmuz seçimlerine göre oy oranımızı arttırmış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Aziz milletimize bize olan AK Parti'ye olan güveninden dolayı buradan ayrıca teşekkür ediyorum. Şunu buradan tüm samimiyetimle ifade etmek istiyorum, AK Parti'ye oy vermiş olsun ya da olmasın. Tüm milletimize tüm içtenliğimle söylüyorum 12 Haziran 2011 seçimlerinin galibi hiç şüphesiz Türkiye'dir. Bu aziz millettir. Bugün bir kez daha Türkiye kazanmıştır. Bugün bir kez daha demokrasi kazanmıştır. Bugün bir kez daha milli irade kazanmıştır. Topyekün millet kazanmıştır. Bugün millet sandığa gitmiş, mührü eline almış ve son sözü söylemiş. Son kararı vermiştir. Millet bütün tartdışmalara, soru işaretlerine bütün tereddütlere bütün gerginliklere net olarak son noktayı koymuştur.

Bugün benim Türk, Kürt, Zaza, Arap, Laz, Gürcü, Roman, tüm kardeşlerim 74 milyon kazanmıştır. Bugün işçiler kazanmıştır, memurlar kazanmıştır, emekliler kazanmıştır, çiftçim kazanmıştır, köylüm kazanmıştır, engellim kazanmıştır, tüm genç kardeşlerim yavrularımız kazanmıştır. Yoksul kardeşim, kimsesiz kardeşim kazanmıştır. Bugün küresel ölçekte mazlumların, mağdurların umudu kazanmıştır. İnanın bugün İstanbul kadar, Saray Bosna kazanmıştır, İzmir kadar Beyrut Kazanmıştır, Ankara kadar Şam kazanmıştır, Diyarbakır kadar Ramallah, Kudüs Gazze kazanmıştır.

DEMOKRASİ SARSILMAZ GÜCE ULAŞIYOR

Bugün Türkiye kadar, Ortadoğu Kafkasya Balkanlar, Avrupa kazanmıştır. bugün demokrasi kadar özgürlük kadar barış adalet istikrar kazanmıştır. Bu milletin bir evladı olarak şunu da büyük bir gururla ifade etmek durumundayım. türkiye artık bölgesine ve dünyaya örnek teşkil edecek bir demokratik özgürlüğe ulaşmıştır. Allah onlardan razı olsun, mekanları cennet olsun. Adnan Menderes'in Hasan Polatkan'ın canlarını feda ettikleri demokrasi bu ülkede sarsılmaz bir güce ulaşıyor. Merhum Turgut Özal'ın hayalleri artık yerini bulmuştur. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının inşa ettiği Türkiye Cumhuriyeti muassır medeniyetler seviyesine ulaşmıştır. Acılarla dolu demokrasimiz artık yaşanan tüm acılar canlarını yitiren özgürlüklerini yitiren tüm kardeşlerimizin ruhu şad olmuştur.

Çetelerin istikamet çizdiği Türkiye Allah'ın izniyle milletin takdiriyle artık geride kalmıştır. Kardeşlerim, benim milletim tartışmasız bir şekilde kazanmıştır. Milli irade üzerindeki vesayet hukuk dışılık üstünlerin suntası yine tartışmasız şekilde kaybetmiştir. Türkiye'nin önüne yepyeni tertemiz bir sayfa açılmıştır. Bundan herkesin emin olmasını istiyorum. Öncekİ AK Parti hükümetlerinde olduğu gibi yeni hükümet de AK Parti'ye oy verenlerin değil, tüm Türkiye'nin 74 milyonun hükümeti olacaktır. Türkiye'nin 780 bin km2 dikkat edin yine AK Parti var. Batı'da da var, Doğu'da da var. 7 Bölgenin tamamında AK Parti yine birinci parti. Neden çünkü biz kimseyi dışlamadık ayırmadık. Herkesi kucakladık. Yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Canlar arasında milletin fertleri arasında hiçbir ayrım yapmadık. Samimi şekilde, demokrasinin standartlarını yükseltmenin gayreti içerisinde olduk. 74 Milyonun kardeşçe bir ve beraber yaşayacağı bir Türkiye inşa etmenin yoğun çabası içerisinde olduk. Bir nebze bundan böyle geriye gidiş olmayacaktır. 74 milyonun yaşam tarzı, inancı, değerleri, bizim üzerimizde mübarek bir emanettir.

YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATADIR

Bize oy verenlerin de vermeyenlerin de yaşam tarzını inanç ve değerlerini onurumuz, şerefimiz olarak göreceğimizden hiçkimsenin şüphesi, kuşkusu tereddütü olmasın. ihlassondakika.com Hangi partiye oy vermiş olursa olsun. Her bir kardeşimizin huzur, güven, barış adalet içinde yaşamını idame ettireceğinden hiçkimsenin şüphei olmasın. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Milletimizden aldığımız yetki ile demokrasi çok daha güçlenecek herkes kendisini çok daha rahat ifade edecektir. Zira bugün sorumluluğumuz daha da artmıştır. Çok daha artmıştır. 3. Dönemde bu oranda teveccüh gören AK Parti'nin sorumluluğu kadar hassasiyeti de kat be kat artmıştır. Biz üzerimizde zaten büyük bir emanet taşıyorduk bu emanetin ağırlığı bugün çok daha artmıştır. Kibirden zaten sakınıyorduk, bugünden itibaren tüm teşkilatımızla, tüm belediyelerimizle il genel meclis üyelerimizle yeni parlamento grubumuzla bilesiniz ki çok daha büyük bir hassasiyetle savunacağız. Daha mütevazi olmanın gayreti içerisinde olacağız. Gururu böbürlenmeyi hiçbir zaman kapımızdan içeri almadık bundan sonra da bu konuda daha hassas olacağız. Tevazu bizim şiarımızdır. Tevazuda bundan böyle toprak gibi olmaya çok daha hassasiyet göstermeye devam edeceğiz. Bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya devam edeceğiz.

MİLLETİMİZ UZLAŞMAYLA YENİ ANAYASA YAPMA MESAJI VERDİ

Sandıktan çıkan sonucun, sandığın verdiği mesajı en doğru okumanın çabası içerisinde olacağız. Aziz milletimiz bize sadece hükümet yetkisi vermedi, aynı zamanda yeni anayasa yapmak için de bize bir görev verdi. Milletimiz bu yeni anayasayı uzlaşmayla istişare ile müzakere ile yapma mesajını verdi bize. Muhalefet partilerinin de bu noktada meydanlardaki vaatlerini sevindirici umut verici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. 330'un altında milletvekili çıkardık diye biz kapımızı kapatmayacağız. Ana muhalefet ve muhalefete gideceğiz. Kabul ederlerse kabul buyururlarsa oturur uzlaşmayla parlamento dışındaki partiler, STK'larla, medyayla, tüm akademisyenlerle bu anlamda sözü olanlarla en geniş anlamda istişare ve uzlaşma arayışı içerisinde olacağımızı daha bu akşamdan ifade ediyorum.

Sivil katılımcı özgürlükçü bir anayasayı hep birlikte yapacağız. Bu anayasada herkes kendisini bulacak. doğu kendisini bulacak, batı bulacak, kuzey bulacak güney bulacak. Velhasıl milletim bu benim anayasam diyecek. Bu anayasa miletimin her bir ferdini birinci sınıf olarak görecek. Herkesin özgürlük demokrasi barış ve adalet talebine bu anayasa karşılık verecek. Bu anayasa Türkün, Kürdün, Zazanın, Arabın, çerkezin lazın gürcünün romanın tatarın, Türmen'in Alevi'nin Azınlıkların yani 74 milyonun anayasası olacak.

MİLLİ BİRLİK VE KARDEŞLİK SÜRECİNE HIZ VERECEĞİZ

Bu anayasa birlik ve beraberlik üzerine tesis edilecek. Başladığımız hiçbir işi bugüne kada ryarım bırakmadık. Bütün yatırımlarımızı hızla devam ettirecek ve tamamlayacağız. Yeni yatırımlarımızı hemen başlatacağız. Sosyal kesimlerin taleplerine bu dönemde dçok daha fazla karşılık üreteceğiz. Emeklimizi, engelliyi, kadın ve çocukları gençleri bu dönemde çok daha fazla gözeteceğiz. Milli birlik ve kardeşlik sürecine hız verecek gençlerin akan kanını durdurmak için daha çok çalışacağız. bölgesel ve küresel meselelerde çok daha aktif rol oynayacağız. Bölgemizde barışın tesisi için daha büyük çaba harcayacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bölgemizde hak diyeceğiz, hukuk diyeceğiz, barış adalet özgürlük ve demokrasi diyeceğiz.

Kazanan Türkiye olmuştur, demokrasimiz olmuştur, kardeşlik olmuştur. Hiç kimse hüzünlenmesin, hiç kimsenin sevinci coşkusu diğerlerini üzmesin. Çünkü biz hep birlikte Türkiye'yiz. Biz biriz, beraeriz, kardeşiz, bunu unutmayın. Her zaman ifade ettiğim gibi bugün hesaplaşma değil helalleşme günüdür. Kampanya sürecinde istemeden, kalbini kırdığımız üzdüğümüz kardeşlerimiz varsa hepsinden başta şahsım, tüm arkadaşlarım adına helallik diliyorum. Kampanya sürecinde yaşananların söylenenlerin yanlış anlamaların incitici kelamın meydanlarda kalmasını diliyorum. istemeden incittiğimiz siyasiler varsa onlardan da helallik diliyorum. Ben tüm siyasi arkadaşlarım, partilere tüm herkese hakkımızı helal ediyoruz. Bu arada AK Parti teşkilatına, buradan mahsuz şükranlarımı iletiyorum. Genel Başkan yardımcılarıma, bakan ve milletvekili arkadaşlarıma, il ilçe başkanlarımıza kadın kolları teşkilatıma gençlik kolları teşkilatıma, sandık müşahidlerimize teşekkür ediyorum. Bütün milletvekili aday adaylarına ve adaylarımıza teşekkür ediyorum. Belediye başkanlarımıza il genel ve belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Partimizin tüm üyelerine teşekkür ediyorum. Bugün sandıklarda görev yapan tüm sandık görevlilerine partili partisiz teşekkür ediyorum.

Genel Merkez çalışanlarına teşekkür ediyorum. Onlardan da istirham ediyorum. Bugün kazananın Türkiye olduğunu bilinciyle sevinçleriyle kimseyi hüzünlendirmemelerini rica ediyorum. Tüm insanlığa hayırlı olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun. Yolumuz bahtımız açık olsun. Herşey Türkiye için, Herşey demokrasi için, özgürlük için kardeşlik için. 12 Haziran Demokrasi Bayramı kutlu mübarek olsun. Allah'ın selamı rahmeti bereketi üzerinize olsun. 74 Milyonu bir ve beraber olarak kucaklıyor hepinizi Allah'a emanet ediyorum' dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim