• BIST 9776.48
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Başbakan Erdoğan'dan kuleden uçağa anons

Başbakan Erdoğan'dan kuleden uçağa anons
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 56 milyon liralık bir yatırım yaparak Iğdır’a 2 yılda modern bir havalimanı yaptıklarını belirtti.

Iğdır Havalimanı’nın açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Iğdır'daki bu huzur ve kardeşlik ikliminin güçlenerek devam etmesini istediklerini söyledi. Erdoğan, “Iğdır'ın kültürüyle, sanatıyla kendisine, bölgesine ve ülkeye katkı sağlamaya devam etmesini istiyorum. Biz, Iğdır'da yaşayan her bir kardeşimizi ülkemizin diğer 80 vilayetindeki 75 milyon insan gibi yaradılanı, yaradandan ötürü sevdik seviyoruz anlayışı ile kucakladık” dedi.

Iğdır’a bakışlarının hiçbir zaman oy üzerinden olmadığını ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Iğdır'a bakışımız hiçbir zaman oy üzerinden olmadı. Bu bölgenin kendi insanının dahi yatırım yapmadığını, gidip başka şehirlerde yerlerde tesisini kurduğunu kimse inkar edemez. Iğdır, gerek serhad şehri olması, doğal güzellikleri ile tarihi ile bulunduğu bölgenin lokomotif şehri olmak için aslında her şeye sahip bir ilimiz. Iğdır, bırakınız diğer imkanları şu yanımızdaki efsaneler diyarı Ağrı Dağı'nı dahi yeterince değerlendiremedi, değerlendiremiyor. Ağrı Dağı başka bir yerde olsaydı, tek başına çevresindeki bütün şehirleri abad edecek bir kıymet haline dönüşürdü. Fakat son yıllardaki terör belası yüzünden bu bölgenin kendi insanları dahi Ağrı Dağı'ndan yeterince faydalanamıyor. Geçtiğimiz 9,5 yıl boyunca işte bu tür sorunlar için çalıştık, mücadele ettik. Silah üzerinden, ölüm üzerinden, acı üzerinden, baskı üzerinden kurulan oyunların hepsi de bir bir çöktü ve çöküyor. İnşallah terör sorununu uzak olmayan bir gelecekte hep birlikte çözecek, alt yapısını önemli ölçüde kurduğumuz, istihdam ve yatırım odaklı bir gündemle yolumuza devam edeceğiz " diye konuştu.

"TERÖR YATIRIMI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR. ŞANTİYELERİ BASIYOR. HER TÜRLÜ ALÇAKLIĞI YAPIYOR"

Ünlendi barajı ve Iğdır içme suyu projesinde sona gelindiğini, il bazında teşvik sistemini başlattıklarını ve Iğdır’ın en cazip 6. bölge içerisinde yer aldığına dikkat çeken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şöyle konuştu:
“Terör yatırımı engellemeye çalışıyor. Şantiyeleri basıyor, ellerinden gelen her türlü alçaklığı yapıyorlar. Hakkari'de Havalimanı yapıyoruz. Yapılmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Şırnak'ta yapıyoruz engelliyorlar, ama ne olursa olsun bu havalimanlarını yapacağız. Halbuki bu havalimanları orada yaşayan insanlarımıza hizmet verecek. Kürt kardeşime, Azeri kardeşime, Türk kardeşime hizmet verecek neden bundan rahatsız oluyorsunuz? Oraların büyümesine çok katkı sağlayacak yatırımlar bunlar. Haftada 5 gün, hatta 6 sefer olarak Iğdır, İstanbul, İstanbul-Iğdır haftada 4 sefer, Iğdır-Ankara, Ankara-Iğdır arası haftada 6 sefer yapılacak. Terör örgütünün mücadelesi aslında bize karşı değil. Orada yaşayan kardeşlerimizin bizatihi kendilerine karşı. Engellemeye çalıştıkları yatırımlar onlara hizmet edecek. Bölücü terör örgütü ile iktidarımızın müzakeresi, görüşmesi diye birşey söz konusu olamaz. Bölücü terör örgütü ile bizim ancak mücadelemiz söz konusudur. Silahları bıraktıkları ana kadar bu mücadele devam edecektir. Kimse bizden bundan başka birşey beklemesin. Biz parlamento çatısı altındaki temsilcileri ile müzakere ederiz, ama kendileriyle asla kimse bizden böyle bir şey beklemesin. Bütün Türkiye'yi bölgeyi donatıyor, ülkemizin çehresini değiştiriyoruz. Bu yatırımlar, bölgemizin şehirlerimizin gelişmesi için asıl lazım olan üretim tesislerinin, büyümesi güçlenmesi için gereken altyapıyı oluşturuyor.“

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Iğdır Havalimanı'nın açılışını yaptıktan sonra kuleye çıkarak havalimanınına iniş Anadolujet uçağındaki yolculara şöyle seslendi: "Anadolujet'in sevgili yolcuları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sizlere hitap ediyor.  Iğdır Havaalanı'mızın açılışını az önce yaptık. Bildiğiniz gibi, 96 senesinde temeli atılan fakat bizim iki yıl kadar önce temelini atmak suretiyle 2 yılda bitirdiğimiz bu havaalanımızın, Iğdır'ımıza,  Iğdırlılara, ülkemize, milletimize hayırlı olsun diyor sizlere de Iğdır'a hoşgeldiniz diyorum."

111.20120714115947.jpg

112.20120714115956.jpg

113.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim