• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Başbakan'a eşlik eden uçak tehlike atlattı

Başbakan'a eşlik eden uçak tehlike atlattı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali ziyaretinde kendisine eşlik edecek heyeti taşıyan Türk Hava Yolları'na ait uçak Mogadişu havaalanına inişinde kanadını yere sürtmesi sonucu büyük tehlike atlattı.

Somali'ye giden sanatçılar büyük tehlike atlattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali ziyaretinde kendisine eşlik edecek heyeti taşıyan Türk Hava Yolları'na ait uçak Mogadişu havaalanına inişinde kanadını yere sürtmesi sonucu büyük tehlike atlattı.

Başbakan Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve diğer yetkililer uğurladı.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de Somali'ye gitti.

Bu arada, Başbakan Erdoğan'dan önce gece saatlerinde aralarında milletvekilleri Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş, Hakan Şükür, sanatçılar Sertap Erener, Nihat Doğan, Ajda Pekkan, Muazzez Ersoy ile iş adamları TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, ASO Başkanı Nurettin Özdebir'in de aralarında bulunduğu bir heyet Somali'ye gitmişti.

BAŞBAKANA EŞLİK EDECEK HEYETİ TAŞIYAN UÇAK TEHLİKE ATLATTI

THY'ye ait Ordu isimli uçak, pistin çok kısa olması nedeniyle okyanus üzerinden piste yönelerek inişe geçtiğinde uçağın sağ kanadı zemine temas etti. Olay sonrası uçağın sağ kanadında hasar meydana geldi. Yetkililer heyeti taşımak için bu uçakla dönülmeyebileceğini, yeni bir uçağın gelebileceğini ifade etti.

Uçakta AK Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, İTO Başkanı Nevzat Yalçıntaş, sanatçılar Ajda Pekkan, Sertap Erener, Muazzez Ersoy, Nihat Doğan, gazeteciler ve koruma ekibi ve bazı milletvekilleri de bulunuyordu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim